Nyheder
Hvad er en ”utvetydig erklæring” om fortrydelse?
En forbruger udnytter sin fortrydelsesret ved at give en ”utvetydig erklæring” om fortrydelse. Men hvad er efter Forbrugerklagenævnets praksis en utvetydig erklæring? Og hvad gælder, hvis kunden bare lader være med at hente varen i pakkeboksen?
Hænger butikken selv på en prisfejl?
Fejl i priser på hjemmesider betyder ofte, at netbutikken er tvunget til at sælge til den annoncerede men forkerte pris. Der er dog undtagelser, når kunden burde indse, at prisen var forkert.
Fradrag for værdiforringelse - hvordan er reglerne i Tyskland?
Et medlem spurgte FDIH, om de tyske regler for fradrag for værdiforringelse ved fortrydelse af varer omfatter emballagen ligesom i Danmark. Det gør de, men reglerne fortolkes mere restriktivt i Tyskland.
Det tyske marked – hvordan agerer den tyske forbruger?
Det tyske marked er snublende tæt på Danmark, og med 56 mio. potentielle kunder over 14 år, der regelmæssigt er på nettet, er det en nærliggende mulighed for at udvide forretningen. Men man bør kende markedet, reglerne og forbrugerne, inden man går i gang.
”Tabt kurv”-funktion – kan det gøres lovligt?
Flere medlemmer har reageret på vores nyhed om ”tabt kurv”-funktion, da de mener at det er en god service, og ikke i strid med loven. Læs hvordan du kan lave en form for ”tabt kurv”-funktion, der ikke er i strid med markedsføringsloven.
Er der fortrydelsesret på personliggjorte gaver?
Et medlem spurgte FDIH, om der er fortrydelsesret på varer, der er gjort personlige ved indgravering af navn og evt. dato. Som eksempel nævnes ting, der indkøbes som gaver til særlige mærkedage som fx dåb, konfirmation eller bryllup.
Er der fortrydelsesret på varer med kort holdbarhed?
Et medlem spørger om der efter forbrugeraftaleloven er fortrydelsesret på friske planter. Og hvad med mad og drikkevarer - må man sende dem retur?
Må man have en "tabt kurv"- funktion?
Et medlem spørger om man må sende opfølgende e-mails til besøgende, der har efterladt varer i indkøbskurven. Læs svaret her.