Nyheder

29. sep 2015
Tilbagebetaling hvis varen kommer på udsalg

Vi kender det alle sammen: Varen bliver købt før jul til fuld pris, og lige efter jul er samme vare sat ned til det halve. Kan kunden kræve forskel mellem købspris og udsalgspris refunderet inden for fortrydelsesfristen?

24. sep 2015
Skal kortgebyret tilbagebetales ved fortrydelse?

Et medlem spurgte FDIH, om et evt. opkrævet kortgebyr skal tilbagebetales ved fortrydelse af et køb.

11. sep 2015
Må du lægge dit katalog i pakken, når du sender varer til dine kunder?

Forbrugerombudsmanden har udtalt, at det ikke er lovligt at lægge reklame ned i pakken med varer, hvis kunden står på Robinsonlisten.

19. aug 2015
Hvad er en ”utvetydig erklæring” om fortrydelse?

En forbruger udnytter sin fortrydelsesret ved at give en ”utvetydig erklæring” om fortrydelse. Men hvad er efter Forbrugerklagenævnets praksis en utvetydig erklæring? Og hvad gælder, hvis kunden bare lader være med at hente varen i pakkeboksen?

17. jul 2015
Hænger butikken selv på en prisfejl?

Fejl i priser på hjemmesider betyder ofte, at netbutikken er tvunget til at sælge til den annoncerede men forkerte pris. Der er dog undtagelser, når kunden burde indse, at prisen var forkert.

30. maj 2015
Fradrag for værdiforringelse - hvordan er reglerne i Tyskland?

Et medlem spurgte FDIH, om de tyske regler for fradrag for værdiforringelse ved fortrydelse af varer omfatter emballagen ligesom i Danmark. Det gør de, men reglerne fortolkes mere restriktivt i Tyskland.

30. maj 2015
Det tyske marked – hvordan agerer den tyske forbruger?

Det tyske marked er snublende tæt på Danmark, og med 56 mio. potentielle kunder over 14 år, der regelmæssigt er på nettet, er det en nærliggende mulighed for at udvide forretningen. Men man bør kende markedet, reglerne og forbrugerne, inden man går i gang.

30. maj 2015
”Tabt kurv”-funktion – kan det gøres lovligt?

Flere medlemmer har reageret på vores nyhed om ”tabt kurv”-funktion, da de mener at det er en god service, og ikke i strid med loven. Læs hvordan du kan lave en form for ”tabt kurv”-funktion, der ikke er i strid med markedsføringsloven.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik