Nyheder

22. jun 2016 Jura
Medlemmerne spørger om brugeranmeldelser

Trustpilot og andre brugeranmeldelsessider har stor betydning, men kan du sende en opfordring til brugeranmeldelse uden samtykke – eller er det spam?

14. jun 2016 Jura
Medlemmerne spørger om prisnedsættelser

Vi kender det alle sammen. Vi har lige tegnet et teleabonnement, et avisabonnement, købt en vaskemaskine eller lignende, og så ser vi, at der kører en kampagne med meget lavere priser. Hvad siger reglerne?

31. maj 2016 Jura
Få styr på persondataforordningen

Den nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj 2018. Selvom det er et stykke ude i fremtiden, er det vigtigt at komme tidligt i gang. FDIH klæder jer i samarbejde med advokatfirmaet Bird & Bird på til at overholde de nye regler.

23. maj 2016 Politik
Får du brugte varer retur?

Der var voldsom kritik, da EU besluttede, at netbutikker skal tage brugte varer retur og derefter give et fradrag for en eventuel værdiforringelse i det beløb, kunden skal have tilbage. Netbutikkerne frygtede, at kunderne fx ville bruge tøj til en fest og derefter udnytte fortrydelsesretten. Men hvordan gik det egentlig med det omdiskuterede krav?

20. maj 2016 Jura
Medlemmerne spørger: Har kunden ret til en ny opvaskemaskine, når den går i stykker?

Et medlem havde solgt en bordopvaskemaskine til en kunde. Efter ca. 18 måneder sprang slangen, og vandet løb ud i køkkenet. Kunden forlangte en ny bordopvaskemaskine. Hvad gør I som sælgere?

27. apr 2016 Jura
Medlemmerne spørger: Må du gemme kundens betalingskortoplysninger til et senere køb? (redigeret 3. maj 2016)

Flere medlemmer har spurgt, om de – som man ser det i udenlandske webshops, på iTunes o.lign. - må gemme en kundes kortoplysninger, så kunden ikke behøver indtaste oplysningerne næste gang, der foretages et køb.

3. mar 2016 Jura
Medlemmerne spørger: Kunden oplyser forkert adresse, og varen forsvinder

Hvordan er vi stillet, hvis kunden oplyser en forkert leveringsadresse, og varen derfor forsvinder?

23. feb 2016 Jura
Medlemmerne spørger: Må man betinge deltagelse i en konkurrence af samtykke til nyhedsbrev?

Må du få kunderne til at give samtykke til dit nyhedsbrev ved at tilbyde dem at deltage i en konkurrence, og må du betinge køb af en vare/tjenesteydelse af et samtykke til nyhedsbrev?

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik