Nyheder

5. nov 2019 Politik
Erhvervsminister: Slut med farlige produkter fra udenlandske netbutikker

En ny produktlov skal stoppe farlige produkter fra udenlandske netbutikker, mens en kampagne skal gøre danske børnefamilier opmærksomme på at sikre sig ”den gode kemi”. FDIH giver tommel op, og inviterede erhvervsministeren på besøg hos Legeakademiet.dk, der har styr på sikkerheden i legetøj.

30. okt 2019 Politik
Skats it-problemer kan forlænge kinesiske netbutikkers urimelige moms-fordel

Regeringen vil løse opgaven med de mange kinesiske pakker manuelt, mens FDIH opfordrer til at kigge over mod Sverige, hvor en løsning allerede eksisterer

Betaling SCA  mobil pc og kort
30. okt 2019
Sikkerhedschefen hos Nets: Dårlige programmer giver usikker databehandling i e-handlen

Datalækager hos aktører, der ikke står for betalingstransaktionen, men som alligevel håndterer data på vegne af netbutikker, er et større sikkerhedsproblem end forbrugernes adfærd, lyder det fra sikkerhedschefen hos Nets. Machine learning og større fokus hos leverandørerne skal stikke en kæp i hjulet på svindlerne.

17. okt 2019 Politik
Skatteminister vil fjerne momsgrænse for kinapakker – om 2 år

Skatteminister Morten Bødskov anerkender problemet med momsgrænsen på 80 kr. for Kina-pakker. Men han fjerner først grænsen i 2021, når nyt momsdirektiv gennemføres.

15. okt 2019 FDIH event
Svindel sælges som pakkeløsninger

Nyt programpunkt på årets e-handelskonference var svindel. Det er en reel trussel, så deltagerne fik indblik i, hvordan svindel sælges i pakker på nettet, netbutikkerne selv skal være opmærksom på huller, politiet opruster og endelig var der demo af online hacking. FDIHs bidrag til den europæiske Cybersikkerheds-måned var både skræmmende og facinerende.

26. sep 2019
Portokrigen om Kina-pakker gav sejr til USA

Portokrigen om Kina-pakker gav på den ekstraordinære kongres i FNs postorganisation UPU en markant sejr til USA, der fra næste år selv kan fastsætte portotakster for fx Kinapakker. Andre lande som Danmark kan se frem til stigende porto frem mod 2025. FDIH er rimelig tilfreds.

24. sep 2019 Politik
Grund til optimisme: Transportministeren vil fjerne kinesiske netbutikkers fragtfordel

Det skal være slut med de urimelige konkurrencevilkår, der giver kinesiske netbutikker doping, mener transportministeren. FDIH jubler over de positive toner.

17. sep 2019 FDIH event
FBI: Svindelmails for 26 mia. dollar på 3 år

Svindel på nettet, især svindelmails, tager til, så de både bliver mere avancerede, og der bliver flere af dem. Omtanke, kontrol, kritisk sans og ikke mindst tværgående politisamarbejde begrænser svindlen, både nationalt og internationalt.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik