Nyheder

27. maj 2020 Jura
Må et gebyr for finansiering af et køb via fx ViaBill overvæltes på kunden?

Betalingslovens forbud mod overvæltning af gebyrer på betaleren gælder ikke for betalingsløsninger, hvor kundens køb finansieres af en tredjepart.

27. maj 2020 Jura
Ny lov vedtaget: Nu kan myndighederne gribe ind over for markedspladser og søgemaskiner

EU har vedtaget en forordning, der giver bedre rettigheder til virksomheder, der sælger gennem digitale markedspladser og søgemaskiner. Med en ny lov kan myndighederne nu gribe ind over for de store platforme og sikre virksomhedernes rettigheder.

25. maj 2020 Jura
Davids kamp mod Goliat endte med, at David fik en indskærpelse for spam

En virksomhed ville hjælpe forbrugere med at sende indsigtsanmodninger efter GDPR til andre virksomheder. Det er nu resulteret i en indskærpelse fra Forbrugerombudsmanden for at have sendt uanmodet markedsføring (spam) til virksomheder.

13. maj 2020 Jura
Bøde på 964.600 kr. for at lade kommuner udsende breve med markedsføring til e-Boks

Forbrugerombudsmanden politianmeldte Fibia for i samarbejde med en række kommuner at have sendt markedsføring (spam) til udvalgte borgeres e-Boks uden borgernes samtykke. Det har nu fået Forbrugerombudsmanden til at svinge bødehammeren.

7. maj 2020 Jura Politik
EU forventes at udskyde nye momsregler

Skatteministeriet forventer, at EU udskyder den nye e-handelsmomspakke mindst et halvt år, så den først træder i kraft i midten af 2021. FDIH advarer kraftigt mod udskydelsen, men det ser sort ud.

30. apr 2020 Jura
Advarsel: Polske og italienske godkendelser af ansigtsmasker er ulovlige

Sikkerhedsstyrelsen advarer butikker mod at købe ansigtsmasker med italiensk eller polsk godkendelser, som er ulovlige og ikke lever op til de tekniske krav. Maskerne må ikke sælges som værnemidler.

27. apr 2020 Jura
Forbrugerombudsmanden udsteder rekordstor bøde for vildledende prismarkedsføring

En stor varehuskæde har vedtaget en bøde på 3 millioner kroner for at have markedsført flere varer med besparelser, der ikke var reelle. Bødens størrelse skal ses i sammenhæng med, at der var tale om vildledende markedsføring af flere varer over en længere periode.

27. apr 2020 Branchenyt Jura
Ulovlige værnemidler på nettet – ny vejledning skal hjælpe

Sikkerhedsstyrelsen har undersøgt ansigtsmasker i 12 webshops, og i 11 er salget stoppet, fordi maskerne ikke lever op til de tekniske krav til værnemidler. Styrelsen har derfor oprettet en ny side med vejledning om import og salg af værnemidler.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik