Nyheder

27. okt 2020 Jura
Bøde på 100.000 kr. for vildledning om abonnement

Et datingsite er i retten blevet idømt en bøde på 100.000 kr. for at vildlede forbrugere om prisen og bindingsperiode på et abonnement. Reklamen blev bragt i foråret 2016, og Forbrugerombudsmanden politianmeldte virksomheden i 2018. Datingsitet har nu anket dommen til landsretten.

21. okt 2020 Jura Branchenyt Politik
Finanstilsynet: Udskudt bagkant på sikre betalinger – men kom i gang nu!

Danske netbutikker skal principielt være klar til nye sikkerhedsregler fra nytår for at undgå afviste betalinger. Tekniske udfordringer og hensynet til julehandlen får Finanstilsynet til at acceptere, at finanssektoren først ruller SCA-betalinger ud i begyndelsen af januar 2021.

15. okt 2020 Jura
Har du styr på din prismarkedsføring til Black Friday?

Du er sikkert allerede godt i gang med at planlægge dine tilbud til Black Friday. Men hvordan er det nu lige med Forbrugerombudsmandens retningslinjer for prismarkedsføring? Og hvordan sikrer du, at dine tilbud Black Friday ikke påvirker dine tilbud op til jul. Få FDIH’s bud på, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du planlægger dine tilbud.

1. okt 2020 Jura
Forbrugerombudsmanden politianmelder fordelsklubber

For tredje gang på en uge har Forbrugerombudsmanden politianmeldt en virksomhed, der driver abonnementsbaseret salg af varer i en såkaldt fordelsklub. Nu er i alt 14 fordelsklubber blevet politianmeldt for vildledning

28. sep 2020 Jura
Forbrugerombudsmanden: Adgang til et produkt må ikke være betinget af samtykke til markedsføring

Virksomheder må ikke betinge adgang til et produkt af, at kunden giver samtykke til markedsføring. Hel-ler ikke når produktet er ”gratis”. Hvis kunden derimod kan vælge mellem at betale med sit samtykke eller at betale et beløb for produktet, er det lovligt.

Betaling SCA  mobil pc og kort
24. sep 2020 Politik Jura Branchenyt
Bliv klar til SCA-betalinger - nu

Netbutikker, der vil kunne modtage betalinger efter nytår, skal sikre sig, at deres betalingsløsning lever op til de nye autentifikationskrav. Tjek med din betalingsudbyder, PSP, nu!

17. sep 2020 Jura
60.000 i bøde til influent for skjult reklame

I en sag om skjult reklame har en influent accepteret at betale en bøde på 60.000 kroner. Influenten havde ikke markeret betalte opslag som reklame

14. sep 2020 Jura
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af … Datatilsynet

Datatilsynet har smidt personoplysninger ud som almindeligt papiraffald i stedet for at makulere det. Datatilsynet har anmeldt det som et databrud og har informeret de registrerede via Datatilsynets hjemmeside.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik