Nyheder

27. maj 2020 Jura
Må et gebyr for finansiering af et køb via fx ViaBill overvæltes på kunden?

Betalingslovens forbud mod overvæltning af gebyrer på betaleren gælder ikke for betalingsløsninger, hvor kundens køb finansieres af en tredjepart.

27. maj 2020 Jura
Ny lov vedtaget: Nu kan myndighederne gribe ind over for markedspladser og søgemaskiner

EU har vedtaget en forordning, der giver bedre rettigheder til virksomheder, der sælger gennem digitale markedspladser og søgemaskiner. Med en ny lov kan myndighederne nu gribe ind over for de store platforme og sikre virksomhedernes rettigheder.

25. maj 2020 Jura
Davids kamp mod Goliat endte med, at David fik en indskærpelse for spam

En virksomhed ville hjælpe forbrugere med at sende indsigtsanmodninger efter GDPR til andre virksomheder. Det er nu resulteret i en indskærpelse fra Forbrugerombudsmanden for at have sendt uanmodet markedsføring (spam) til virksomheder.

20. maj 2020 Branchenyt
Facebook byder Amazon op til dans med nyt e-handelstiltag

Facebook sætter hårdt ind på at gøre platformen til en e-handelsmarkedsplads og blive en seriøs udfordrer til Amazon. Det meldte koncernen ud tirsdag.

19. maj 2020 Branchenyt
Foråret er kommet: Online tøjbutikker ser lyset efter corona

Efter nærmest ørkenlignende tilstande i starten af marts, er nethandlen med tøj så småt begyndt at spire igen. Det viser nye tal fra FDIH.

19. maj 2020 Analyse
Nyeste coronatal: Hjemmelevering og mobil-apps i fremgang

Coronaen har gjort forbrugerne mere aktive online, hvor flere foretager deres køb på mobilen gennem apps, mens leveringen i højere grad sker til hjemmet.

13. maj 2020 Jura
Bøde på 964.600 kr. for at lade kommuner udsende breve med markedsføring til e-Boks

Forbrugerombudsmanden politianmeldte Fibia for i samarbejde med en række kommuner at have sendt markedsføring (spam) til udvalgte borgeres e-Boks uden borgernes samtykke. Det har nu fået Forbrugerombudsmanden til at svinge bødehammeren.

12. maj 2020 FDIH event
Bliv klædt på til fremtiden med Anne Skare Nielsen

Coronakrisen har skubbet forbrugerne online og rykket fremtiden ind i nutiden. Bliv forberedt og lær at skabe din egen fremtid med FDIH’s webinar med den anerkendte fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik