Amazon opruster til lands og i luften

Den amerikanske gigant udvider garagen med 1800 elbiler samtidig med, at deres drone-projekt får ny luft under vingerne.

Muligheden for at se en eldrevet Amazon-varebil i Europa er vokset gevaldigt. Den amerikanske virksomhed har nemlig lige smidt en ordre på 1800 nye elbiler hos Mercedes.

500 af bilerne skal leveres til Storbritannien, mens resten skal ud og drøne på den tyske autobahn. Det skriver Transporttidende.dk.

Selvom ordren lyder ret voldsom, så blegner den i forhold til den bestilling, som Amazon lagde hos Rivian Automotive i USA. Den lød på – hold nu fast – 100.000 elbiler.

Investeringerne skal hjælpe Amazon med at nå målet om at blive CO2-neutral i 2040.

Ny luft til drone-projektet

Det er ikke kun på landevejene, at Amazon opruster. Virksomheden fik i august også tilladelse til at levere med droner i USA. Droneprojektet med navnet Amazon Prime Air skal gøre det muligt at levere endnu hurtigere og nemmere til kunderne  - helst på under 30 min.

Projektet blev søsat i 2013, og virksomheden lavede den første drone-leverings-test i Storbritannien i 2019 og forventede, at de ville levere med droner i USA i løbet af 2019.

Det skete dog ikke, og derfor er det et længeventet gennembrud med tilladelsen. Amazon siger da også, at de straks vil gå i gang med testflyvninger og leveringer.  

Det er ikke kun Amazon, der har fået tilladelse til at sende droner med varer op i det amerikanske luftrum.

UPS og Wing (en del af Google) fik deres tilladelser i 2019 og har allerede bragt blandt andet medicin ud via droner.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik