Morten Bødskov garanterer: Ingen skatterabat til Amazon

Amazon-stifter Jeff Bezos må kigge forgæves efter en skatterabat, når den amerikanske e-handelsgigant lancerer i Danmark, garanterer skatteministeren. Det glæder FDIH, som forventer fair konkurrencevilkår.

Amazon kommer til Danmark. Det er blot et spørgsmål om tid, er de fleste enige om.  

Til gengæld har der været mere tvivl, om den amerikanske e-handelsgigant kan forvente favorable skattevilkår, som virksomheden har fået andre steder, og som Jeff Bezos tilsyneladende forventer at få. 

Nu slår skatteminister Morten Bødskov dog fast, at det ikke bliver tilfældet i Danmark.  

Regeringen har ikke overvejelser om at give Amazon særlige skattefordele, oplyser han til Folketingets erhvervsudvalg. Han skriver videre, at det er hans ”klare opfattelse”, at uanset hvilken type virksomhed, man driver, og uanset hvem man er, skal man bidrage til fællesskabet. 

”Det er derfor helt afgørende, at også verdens største og rigeste virksomheder betaler den skat, de skal, ligesom alle andre virksomhederHvis Amazon vælger at etablere sig i Danmark, vil de være omfattet af skattelovgivningen på samme vilkår som andre danske virksomheder inden for samme branche.” 

Udmeldingen vækker glæde hos FDIH, hvor adm. direktør Niels Ralund så småt var begyndt at være nervøs for, at Amazon skulle snige sig udenom skattebetalingen. 

Jeg har egentlig altid forventet, at Amazon skulle konkurrere på samme vilkår som danske virksomheder, når de lancerer her. Men efter jeg har set, hvordan virksomheden har presset de svenske myndigheder til yderst favorable vilkår, var jeg begyndt at have min tvivl. Derfor er det betryggende, at Morten Bødskov nu melder klart ud.” 

Amazons indtog vil føre til butiksdød 

I en ny undersøgelse fra FDIH svarer 79 % af virksomhederne, at de forventer, at Amazons indtog i Danmark vil føre til lukkede netbutikker, mens 69 % forventer lukkede fysiske butikker.

  

Over halvdelen af netbutikker vurderer samtidig, at urimelige konkurrencevilkår i forhold til udenlandske netbutikker er den største udfordring. 

”Det er en helt reel bekymring, og vi kæmper hårdt for at sikre fair konkurrence internationalt. Derfor er det også vigtigt, at myndighederne herhjemme går forrest for at sikre, at alle – også Amazon – konkurrerer på lige vilkår,” siger Niels Ralund.   

Amazon meddelte i september, at de ville åbne i Sverige. Der er endnu ingen meldinger om, hvornår de vil åbne i Danmark. 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik