Husk nu – tjek dine betalinger med din PSP

Endnu engang gentager vi budskabet: Tjek med din betalingsudbyder, at du er klar til at modtage betalinger efter nytår.

Betaling SCA  mobil pc og kort

Fra 1. oktober 2020 skulle de forskellige aktører på online betalinger være klar til at teste, om deres kunder – netbutikkerne – overholder SCA-kravene til betalinger. Det er derfor nu, at den enkelte netbutik tjekker med sin betalingsudbyder (PSP) om man overholder kravene, og at der bliver testet.

”Hvis man ikke er klar, vil online betalinger fra 1. januar 2021 blive afvist. Og det er en skidt måde at starte et nyt år på. Tjek derfor med din PSP, at dine betalinger fremover vil gå glat igennem. Det gælder såvel abonnementsbetalinger baseret på betalingskort, som de almindelige kortbetalinger ved ad hoc køb,” siger Henrik Theil, public affairs chef i FDIH.

 Fra den 1. januar 2021 vil Finanstilsynet føre aktivt tilsyn med, at kravene om stærk kundeautentifikation (SCA) bliver overholdt, så hvis din betalingsløsning ikke er klar senest den dag, vil betalinger blive afvist.

”Langt de fleste PSP’ere har meldt sig klar, så det burde ikke give anledning til de store problemer. Men enkelte finansielle aktører mangler det sidste rent teknisk for at kunne håndtere SCA-betalinger, og det bør snart falde på plads. Nu ser jeg frem til en samlet status-udmelding fra Finanstilsynet, der havde sat en deadline den 30. september 2020 for at begynde test.”

Det må anbefales at få overstået test og indkøring i november, så man undgår den øvelse oven i Black Friday og julehandlen. Så det haster.

Hvis du ikke er klar – eller din PSP ikke er det - så skal du overveje at skifte til en anden PSP.

”I FDIH har vi via Ecommerce Europe hørt, at flere EU-lande får svært ved at følge tidsplanen, så vi er bekymrede for, at vi ender med forskellige sikkerhedsniveauer for betalingerne. I Danmark har Finanstilsynet imidlertid givet udtryk for, at de ikke vil fravige tidsplanen.”

 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik