E-handelsanalysen for september: Danskernes køb af dagligvarer på nettet overhalede køb af rejser

Coronakrisen forsætter med at sætte sit præg på forbrugernes adfærd på nettet, konkluderer FDIH’s E-handelsanalyse

Coronakrisen har fået de danske forbrugere til at skrue op for frekvensen af køb på nettet. Halvdelen af forbrugerne har handlet online indenfor den seneste uge. Det er 5%-point højere, end niveauet var i gennemsnit i årets første måneder, før coronavirussen ramte Danmark, viser FDIH’s seneste analyse af forbrugernes adfærd online.

De mange køb får tilsyneladende ikke forbrugerne til at skrue ned for forventningerne til fremtiden. Hver fjerde forbruger forventer at handle mere online, mens blot 4 % vil skrue ned.

Dagligvarer buldrer frem – rejser er fortsat i frit fald

Coronakrisen fortsætter også med at påvirke de forskellige brancher vidt forskelligt. I september overhalede forbruget af dagligvarer på nettet således forbruget af rejser. Med stigningen i smittetal og restriktioner samt nedlukninger i mange lande vil den udvikling sandsynligvis blive understreget den kommende tid.

Tøj, sko & accessories holder niveauet, mens elektronik & hvidevarer ligger usædvanligt højt med 13% af forbruget i september. Kategorien får tæt følgeskab af IT & Tele med 11% af forbruget og kan have fået et yderligere løft af udbetalingen af feriepenge. De første tal viser, at de især bliver brugt på disse varer.

Det er værd at bemærke, at dagligvarebutikkerne trods en massiv vækst og voldsom travlhed formår at give kunderne en så god oplevelse, at de får den bedste NPS.

Betaling: Mobilapps fortsætter fremgangen

Knap 2 ud af 3 betalinger i september var med betalingskort – et fald på 4%-point siden september 2019. Mobilapps øger andelen og står for 21% af betalingerne, hvilket er 5%-point mere end september 2019.

Knap 35% af købene foretages på en smartphone. Det er 6%-point mere end september 2019, men omvendt er det lidt færre end i august. Det kan hænge sammen med, at flere arbejder hjemme og generelt er mindre ude end i sommermåneden august, og derfor bliver færre køb gjort på farten.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik