Frist onsdag 18. marts kl. 16: for ændring af B-skat

Vær særligt OBS på, at der ligger en deadline i dag kl. 16 for at ændre i forskudsopgørelsen, hvis ikke B-skatteraten for marts 2020 skal blive trukket fra din konto.

FDIH har netop modtaget en erindringsmail om fristen for at ændre i B-skat i forskudsopgørelsen er i dag onsdag 18. marts kl. 16:00.  Hvis du ændrer nu, bliver der ikke trukket B-skat på fredag den 20. marts 2020. Der er dog fortsat mulighed for at rette efterfølgende, men for jer med anstrengt likviditet og fald i indtægterne kan det svare sig at rette i dag.

 

Herunder teksten fra Skattestyrelsens hjemmeside  

Kan jeg selv ændre mine rater for B-skat?

Hvis du betaler B-skat, og dit overskud af virksomhed pludselig er blevet mindre, kan du allerede nu rette eller annullere dine B-skatterater/dit indbetalingskort i din forskudsopgørelse på skat.dk. Så får du automatisk nye indbetalingskort eller betalingslinje i TastSelv til de resterende måneder af året. 

Hvad gør jeg ift. trækket via Betalingsservice, hvis min B-skatterate i marts 2020 nedsættes?

Hvis du senest onsdag den 18. marts 2020, kl. 16.00 ændrer i din forskudsopgørelse på skat.dk, og din B-skatterate for marts bliver mindre eller falder væk, skal du ikke gøre noget i forhold til Betalingsservice. Skattestyrelsen sikrer, at der ikke bliver trukket noget beløb på din bankkonto. Hvis du skal betale et mindre beløb, sender vi dig i stedet et indbetalingskort, som du selv skal betale. Indbetalinger af evt. B-skatter for resten af året vil derimod automatisk blive trukket efter din eksisterende aftale med Betalingsservice. 

Hvis du først ændrer i forskudsopgørelsen senere end kl. 16.00 onsdag den 18. marts 2020, vil ændringen ikke slå igennem. Den oprindelige B-skatterate for marts 2020 vil derfor som udgangspunkt blive trukket på din konto. Du kan evt. kontakte din bank med henblik på at få tilbageført betalingen, som automatisk bliver trukket på fredag den 20. marts 2020. Hvis betalingen er blevet trukket, og banken ikke har tilbageført pengene til dig, vil Skattestyrelsen i april 2020 automatisk sikre, at det beløb, du har betalt for meget bliver overført til dig igen - medmindre du har restancer, som vi først modregner i. 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan betale min B-skat i marts?

Hvis du ikke længere vurderer, at du får et overskud, eller at dit overskud væsentligt formindskes, og derfor retter din forskudsregistrering, kan det afledt heraf betyde, at du nedsætter dine B-skatterater i TastSelv så meget, at din B-skatterate bortfalder. Det betyder, at du først vil få nye B-skatterater, når du hæver overskuddet igen. Det er dog vigtigt, at du husker at hæve overskuddet, når situationen ændrer sig igen.

 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik