FDIH: Hjælpepakkerne kræver hurtig sagsbehandling

Erhvervsstyrelsen åbner nu for de første hjælpepakker, og der forventes massivt pres på styrelsen med op mod 50.000 ansøgninger om lønkompensation. Hertil kommer pakkerne med kompensation for faste udgifter, hjælp til selvstændige og meget mere. FDIH anbefaler hurtighed fremfor detailstyring i sagsbehandlingen.

”Vi er rigtig glade for hjælpepakkerne, og vi forventer, at det offentlige prioriterer hurtighed i sagsbehandlingen over alt andet. Det er nu, at virksomhederne, især de små, har brug for at vide, om de får hjælp til at komme igennem Corona-krisen,” siger Niels Ralund, FDIH 

Onsdag åbnede Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til lønkompensation, hvis man hjemsender medarbejdere i stedet for at fyre. Erhvervsstyrelsen forventer, at op mod 50.000 virksomheder vil bruge ordningen, og det har skabt kø for bare at komme ind på www.virksomhedsguiden.dk   

 

Klip fra Virksomhedsguiden torsdag kl. 11:23.54  

FDIH har noteret sig, at det pres nok vil være der et stykke tid endnu. I disse Corona-tider kniber det med bemanding til sagsbehandling, og med helt nye ordninger har det i den grad ramt Erhvervsstyrelsen. 

'Håndteringen af ordningerne kræver mange ressourcer. Der er et IT-setup, der skal på plads, og vi har ansat de første 60 folk til sagsbehandling og forventer at hyre mange flere over de kommende uger. I alt forventer vi at få brug for op mod 500 medarbejdere til at håndtere kompensationsordningerne,' skriver Erhvervsstyrelsens presseafdeling i en mail til Watch Medier.  

”Jeg forstår problemet, og derfor erindrer jeg om, at partierne ved præsentationer lagde vægt på brug af ”Tro-og-Love-erklæringer” for at sikre hurtig sagsbehandling. Det vigtigste nu er, at alle dem, der har behov, kan få hjælp. Skulle et par stykker ikke opfylde formalia, så må de tilbagebetale på den anden side af krisen,” siger Niels Ralund. 

Hertil kommer, at der allerede er flere, som påpeger ”forglemmelser” og uklarheder i pakkerne. FDIH har modtaget flere henvendelser, og de er viderebragt til Dansk Erhverv, som i et samlet skriv til Erhvervsministeriet og Styrelsen har bedt om afklaring af en stribe spørgsmål. 

”Hjælpepakkerne blev vedtaget i lyntempo, så der er selvfølgelig mangler i forhold til alle dem, der burde kunne søge. Udover vores bidrag til Dansk Erhvervs tekniske skriv, så har vselv skrevet til erhvervsminister Simon Kollerup og Folketingets Erhvervsudvalg med tak for pakkerne, men at de skal være klar til lige så hurtigt at justere pakkerne som til at vedtage dem, når behovene nu viser sig.” 

Mens man venter bag skærmen på at komme igennem på Virksomhedsguiden, så kan FDIH medlemmer følge webinaret ”Coronakrisen kradser – episode 3”, hvor Deloitte, Dansk Erhverv og FDIH fredag formiddag sætter fokus på hjælpepakkerne.  

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik