FDIH følger situationen tæt: Corona påvirker dele af e-handlen

Sygdommen påvirker netbutikkernes salg forskelligt. Rejsebranchen er hårdt ramt, salget af dagligvarer vokser kraftigt online mens andre brancher endnu ikke mærker noget til Corona-virussen. Situationen er alvorlig, og der kan hurtigt opstå behov for politisk hjælp, vurderer FDIH.

Den smitsomme sygdom får forbrugere over hele verden til at ændre deres adfærd, og det viser sig også flere steder i e-handelsbranchen. Situationen påvirker også danske virksomheder - både negativt og positivt.

I FDIH’s rundspørge blandt medlemmerne svarer flertallet, at sygdommen ikke påvirker dem, men der er dog også netbutikker, som bliver påvirket.

Mackabler, som får mange af deres varer fra Kina, har problemer at få deres varer frem.

”Vi havde jo købt ind i forventning om, at vi skulle købe varer igen i februar efter deres nytår, men indtil videre har vi ikke modtaget noget nyt endnu og forventer først modtage det i næste uge. Mange af de varer, vi ikke kan få, er vores mest populære, så vi er hårdt ramt,” forklarer Jonathan Parisi fra Mackabler.dk.

Andre virksomheder melder også om problemer med at få produkter fra Kina hjem.

Generelt er rejse- og underholdningsbranchen hårdt ramt. Københavns lufthavn har mistet en tredjedel af kunderne, og andre rejseselskaber lider også. Det samme gør sig gældende for restaurations- og tøjbranchen, fordi usikkerheden får mange kunder til at stoppe med at købe.

Situationen er omvendt i andre virksomheder, hvor salget vokser. Dagligvaregiganten nemlig.com melder om markant fremgang i salget, og nogle varer bliver solgt så hurtigt, at der er tale om hamstring, forklarer kommerciel direktør, Mikkel Pilemand, til finans.dk.

”På nationalt plan kan vi se, at folk køber pasta ind i stor stil – husholdningspapir – toiletpapir og køkkenruller – er det samme. Vi oplever nærmest en eksplosion i salget af grovkiks, mel, ris i kogeposer, torskerogn og makrel samt dåsegrøntsager som bønner, ærter, linser på dåse – de alene er steget med over 150 %.”

Kan blive brug for politisk hjælp

Situation bliver naturligvis fulgt tæt i FDIH, siger Niels Ralund.

”Det er meget svært at sige noget om, hvordan det påvirker e-handlen, fordi der er så mange faktorer i spil: Hvad sælger du, hvor får du leveret dine varer fra og hvor skal de sendes hen? Samtidig er der også hele situationen omkring karantæne, som gør det vanskeligt for flere virksomheder. Det er en meget alvorlig situation for mange.”

Situationens alvor gør også, at det kan blive nødvendigt med en politisk håndsrækning, vurderer Niels Ralund.

”Jeg hæfter mig i den forbindelse ved, at statsministeren har rakt en hånd ud og åbnet for, at virksomhederne kan få hjælp. Det er håndsrækning, som vi på vegne af vores medlemmer vil huske på.”

FDIH har som konsekvens af sygdommen valgt at flytte den store konference i Århus fra d. 26. marts til 9. juni.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik