Bøde på 964.600 kr. for at lade kommuner udsende breve med markedsføring til e-Boks

Forbrugerombudsmanden politianmeldte Fibia for i samarbejde med en række kommuner at have sendt markedsføring (spam) til udvalgte borgeres e-Boks uden borgernes samtykke. Det har nu fået Forbrugerombudsmanden til at svinge bødehammeren.

Det var kommunerne, der sendte brevene til borgernes e-Boks. Brevene fremstod også som en opfordring fra kommunerne til at tilslutte sig Fibias fibernet, men udsendelsen skete efter Forbrugerombudsmandens opfattelse i samarbejde med Fibia og på Fibias' anmodning. Formålet med udsendelserne var at samle nok borgere til at etablere fibernet i kommunerne. 

”Sagen viser, at man som virksomhed er ansvarlig, hvis en markedsføringshenvendelse sendes uden samtykke fra modtageren, selvom man bruger en ikke-erhvervsdrivende – f.eks. en kommune – til at udsende meddelelserne”, siger chefkonsulent i FDIH, Tina Morell. ”Sagen viser også, at et brev sendt til e-Boks anses som elektronisk post efter markedsføringsloven.”

Mindst 9.646 borgere modtog brevet i deres e-Boks. Da bøder for udsendelse af uanmodet elektronisk markedsføring normalt takseres til 100 kr. pr. henvendelse, blev bøden fastsat til 964.600 kr. Kommunerne blev ikke straffet for overtrædelse af markedsføringsloven, da kun erhvervsdrivende kan straffes for overtrædelse af loven.

Fibia har valgt at vedtage bøden uden at få sagen prøvet i retten.

FDIH har en række guides, der kan hjælpe dig til at indhente gyldige permissions.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik