Salg af fødevarer på nettet – Hvad skal jeg oplyse?

Fødevarelovgivningens regler gælder også, når du sælger fødevarer via nettet.

I denne artikel fra advokatfirmaet Bech-Bruun kan du læse om nye regler for oprindelsesmærkning og om, hvad du navnlig skal være opmærksom på, når du sælger fødevarer via nettet. 

Er der fortrydelsesret ved salg af fødevarer?

Forbrugeraftalelovens oplysningskrav gælder som udgangspunkt også, når du sælger fødevarer via nettet, og forbrugeren har som udgangspunkt fortrydelsesret.

Fortrydelsesretten gælder dog ikke, når der er tale om varer, som må antages at blive ”forringet eller forældet hurtigt”. Det kan fx være varer, der skal holdes på køl, ferske fødevarer og lignende varer med kort holdbarhed.

Det er ikke alle fødevarer, der er omfattet af bestemmelsen, fx har Forbrugerombudsmanden udtalt, at vand på flaske ikke er omfattet af undtagelsen.

Hvis en vare ikke er undtaget fra fortrydelsesretten, kan fortrydelsesretten alligevel bortfalde, hvis forbrugeren bryder varens forsegling. Så hvis emballagen på en fødevare bliver brudt, kan fortrydelsesretten bortfalde.  Det er fx tilfældet, hvis vinen trækkes op.

Er du en virksomhed, der sælger fx måltidskasser eller andre varer til husholdningens løbende forbrug, kan dit salg være undtaget fra både oplysningspligten og fortrydelsesretten i forbrugeraftaleloven. Det forudsætter dog, at du leverer varerne fysisk til forbrugerens hjem, bopæl eller arbejdsplads som led i, at du ofte og regelmæssigt betjener faste ruter. Undtagelsen gælder kun, hvis alle 3 betingelser er opfyldt.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik