Ny analyse: 27.000 tilfælde af IT-relateret økonomisk kriminalitet registreret i 2019

En ny årsanalyse fra politiet kortlægger IT-relateret økonomisk kriminalitet hos danskerne. Det er særligt sagsområder som samhandels-bedrageri og misbrug af kortoplysninger, som har hevet flest anmeldelser med hjem.

Hos FDIH har vi med interesse læst den første landsdækkende undersøgelse af IT-relateret økonomisk kriminalitet, der netop er blevet offentliggjort.

Datagrundlaget for analysen udgør anmeldelser fordelt på samhandels-bedrageri, misbrug af kortoplysninger, kreditbedrageri, afpresning, kontaktbedrageri mod private, misbrug af adgang til netbank m.m.

Analysen viser, at samhandelsbedrageri – bedrageri mellem private borgere, når de handler med hinanden – er sagsområdet med flest anmeldelser. Hele 36,9% af anmeldelserne ligger i denne kategori.

’Andenpladsen’ går til misbrug af kortoplysninger, hvoraf 22% af anmeldelserne har været inde for dette område. Analysen viser, at en femtedel af svindlen rammer netbutikkerne.

Vigtige tal i kampen mod svindel

Politiets Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK), som har udarbejdet årsanalysen, vurderer, at analysen danner et solidt fundament for forebyggelsen af denne type kriminalitet.

Adm. Direktør hos FDIH, Niels Ralund, er begejstret for tallene:

”Årsanalysen giver os et indblik i den organisme, som er online kriminalitet. Hos FDIH betragter vi det som et vigtigt værktøj i kampen mod svindel, der rammer netbutikkerne. Helt konkret giver det os også et bedre grundlag for at drøfte og forstå svindel på nettet. Det skal være sikkert at handle online – og med disse tal dokumenteres det, at det er trygt at e-handle.”

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik