Ny rapport: Danmark holder sig på e-toppen, men EU-landene nærmer sig

Nye tal fra DESI giver indblik i europæernes internetforbrug. Mens der tidligere har været betydelig afstand mellem de vesteuropæiske lande og de øvrige EU-lande på e-stigen, så bliver denne mindre synlig år for år.

Der er fuld knald på internettet inden for EU’s grænser og, ikke mindst, i Danmark. Det viser en ny rapport fra Digital Economy and Society Index (DESI), der kortlægger europæernes internetforbrug. Det vil nok ikke komme som en stor overraskelse, at internetforbruget er steget i forhold til sidste år.

Finland, Sverige, Holland, Danmark ligger på top fem over de lande, som har de mest aktive internetforbrugere, efterfulgt af Storbritannien, Malta og Irland. Lavest på listen ligger Italien, Bulgarien og Rumænien.

Mens de samme fem lande – Danmark, Sverige, Holland, Finland og Storbritannien – længe har siddet i førerfeltet, hvad angår internetbrug- og services, så nærmer de øvrige EU-lande sig med hastige skridt.

Det fremgår blandt andet af en statistik over lande med de mest regulære internetbrugere – dem, som bruger internettet mindst én gang om ugen – hvor Danmark, Holland og Sverige deler en førsteplads med 95%.

Rapporten fremsætter, at de øvrige EU-lande udvikler sig hurtigt på dette område, og der er flere lande, herunder Irland, Spanien og Ungarn, som er steget betydeligt i statistikken siden sidste år.

 

Øget e-handel i EU

E-handlen har også fået et nøk opad. I 2019 var der 71% af EU-internetbrugere, der havde bestilt varer eller tjenester online. Her topper Storbritannien listen med 91% af internetforbrugerne, der nethandlede, mens Danmark ligger på en andenplads med 86%.

 

FDIH har tidligere på ugen skrevet om prognosen for den europæiske e-handel i 2020.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik