Coronakrisen har været god ved Amazon

Amazon er steget eksponentielt i omsætning under coronakrisen. Den verdensberømte markedsplads gør nu sine hoser grønne i Nordeuropa med indtog i Holland og Sverige. Det spidser konkurrencen til – også for danske netbutikker.

Hvis der er én iværksætter, man gør sig klog i ikke at sammenligne sig med, så må det være den 56-årige Amazon-stifter, Jeff Bezos. Mens mange fysiske butikker har hutlet sig igennem nedlukningen, så er Amazon, derimod, eksploderet i omsætning.

Faktisk kan Jeff Bezos nu kalde sig verdens rigeste mand uden frygt for at blive overhalet af den tidligere indehaver af samme titel, Bill Gates. Det skete i mandags, hvor Amazons aktie skød i vejret med 8% og gjorde den berømte magnat små 86 milliarder kroner rigere.

Det er første gang i historien, at en persons formue er steget så meget inden for 24 timer, skriver Finans.

Amazon er dog heller ikke kommet sovende til det. I marts 2020 lancerede Amazon sin markedsplads i Holland, som allerede på førstedagen havde over 30000 sælgere og 100 millioner produkter registreret.

 

Hejsan Sverige!

Amazon fortsætter sin europæiske indmarch med raske skridt – og næste stop på turen er Sverige. Der er allerede nu åbent for registrering af produkter og brands på Amazon.se.

Dansk Erhverv forudser, at mange af de etablerede sælgere i Sverige vil indtegne sig på markedsplatformen, selvom det er uvist, hvor stort sortimentet bliver. Tilsvarende forventer Dansk Erhverv, at den svenske markedsplads vil kunne tilbyde kunderne fordelsmedlemskabet, Amazon Prime, som bl.a. giver medlemmerne hurtigere levering og gratis fragt.

Det forventes også, at konkurrerende markedspladser i Sverige – CDON, blandt andet – vil optimere service og sortiment, så de sikrer sig at være konkurrencedygtige.

Der er ikke opgivet nogen dato for den svenske lancering endnu, men Dansk Erhverv regner med, at det sker i år.

Hos FDIH kommer nyheden om Amazons indtog i Norden ikke som nogen overraskelse. Adm. Direktør hos FDIH, Niels Ralund, udtaler:

”Vi har i lang tid ventet på, at Amazon ville etablere sig i Norden. Der er ingen tvivl om, at det svenske Amazon vil intensivere konkurrencen, for Amazon har længe været foran, hvad angår digitalisering, service og teknologi. Jeg tror dog, at både Holland og Norden har så stærke netbutikker, at Amazon får svært ved at få samme dominerende stilling her, som f.eks. på det tyske marked.”

Kommentarer

23. jul 2020 Christina Bech Mazur Hansen

I skriver at der allerede nu er åbent for registrering ag produkter og brands på Amazon.se - jeg syntes ikke at jeg kan finde noget om den mulighed nogen steder. Kan i uddybe?

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik