Svindel med Dankort er i frit fald

På to år er den digitale svindel med Dankort skrumpet fra 45 mio. til 15 mio. viser nye tal Fra Nets. Det drastiske fald skyldes nye værktøjer som Dankort Secured by Nets, for svindlerne prøver stadigt ihærdigt.

Hvis Sune Gabelgård, chef for svindelbekæmpelse hos Nets, er en glad og stolt mand i øjeblikket, så er det med god grund.

Fra 2017 til 2019 har Nets nemlig haft held med at nedbringe svindlen på nettet fra 45 mio. kr. til 15 mio. Det drastiske fald skyldes ifølge Sune Gabelgård især Dankort Secured Ny Nets og mere intelligente sikkerhedssystemer, der opdager forsøg på svindel. Den betragtning er Henrik Theil fra FIDH helt enig i.

”Vi ved fra vores medlemmer, der har installeret 3D Secure løsninger som Dankort Secured By Nets, at det virker rigtig godt. Hver tredje butik oplever et markant fald i svindlen, når de har indført det, mens blot hver tiende ikke mener, at det gør en forskel.”

3D-secure bekæmper svindel

Flere forsøg bliver stoppet

Trods den positive udvikling skal virksomhederne dog ikke forvente, at svindlerne nu vil sige tak for kampen og finde sig et ærligt arbejde, forklarer Nets’ digitale vagthund til Børsen.

"Når vi kigger på, hvor mange der forsøger med svindel, er der ikke nogen nedgang. Faktisk havde vi en ny rekord i antallet af forsøg i september 2019. Det giver en pejling af, at det, vi har indført, virker."

"Nedgangen er ikke båret af, at svindlerne er holdt med at forsøge. Kontrollerne er blevet bedre."

Han sammenligner kampen mod svindlerne som et våbenkapløb, hvor svindlerne nu skal bruge lidt tid på at finde ud af, hvad de skal stille op. Ifølge friske tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tyder det på, at nogle svindlere i stedet har udset sig handlen mellem private som ny hjemmebane.

Hver tredje svindelsag, der bliver anmeldt til Politiets landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK), drejer sig om svindel på en digital platform, hvor private handler med hinanden.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik