Ordnung muss sein: Bliv klar til et tysk eventyr med FDIH

Overholdelse af de juridiske krav til nethandel er strengt nødvendig, når du sælger på det tyske marked. Heldigvis får du hjælp af FDIH.

Tyske forbrugere lægger stor vægt på, at alt ser normalt ud, og at juridiske krav til bl.a. ”Impressum”, ”AGB” (handelsbetingelser), Datenschutzerklärung er opfyldt. Samtidig lever nogle advokater af at sende ”Abmahnungen”(erstatningskrav) til virksomheder, der ikke overholder reglerne. Derfor er det en dårlig idé bare at oversætte sit website til tysk, hvis man vil have succes på det tyske marked.

Det kunne man høre om mandag eftermiddag på Børsen, hvor Cecilia Mårtensson, Njord Advokatfirma, og Tina Morell fra FDIH, fortalte om juridiske krav til permissions, cookies, handelsbetingelser mv. på henholdsvis det danske og det tyske marked.

På flere punkter stiller tyskerne strengere juridiske krav til din side, men vi hørte også, at de danske retshåndhævende myndigheder på andre punkter er meget strengere end de tyske. Fx er det i Tyskland helt almindeligt at sammenligne sine priser med de vejledende salgspriser – bare man husker at skrive, at det er de vejledende salgspriser ”UVP”, man sammenligner med. Ingen interesserer sig tilsyneladende for, om varen rent faktisk sælges til den vejledende pris.

Der er heller ikke i Tyskland noget krav om, at en førpris har været gældende i 6 uger umiddelbart før prisnedsættelsen. Her kan det være tilstrækkeligt, at førprisen har været gældende i få dage op til prisnedsættelsen.

Tyskerne har i modsætning til danskerne et lovkrav om dobbelt opt-in ved samtykke til nyhedsbrev, og brug af opt-out reglen (kundereglen i markedsføringslovens § 10, stk. 2) over for tidligere kunder er et no-go i Tyskland.

Deltagerne i seminaret blev klogere på de juridiske krav til en webshop både på det tyske og det danske marked.

På torsdag den 23. januar 2020 gentages seminaret i Fredericia.

Har du ikke mulighed for at deltage, så kan du stadig få hjælp. Advokatfirmaet Njord Law Firm har udarbejdet et sæt handelsbetingelser på tysk, som du, som medlem af FDIH, kan lade dig inspirere af.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik