Er det slut med at lave gode juletilbud efter Black Friday?

Et nyt direktiv fra EU kan få væsentlig indflydelse på fordelen ved at lave kortvarige kampagner som Black Friday, momsfri weekend osv. Men hvad kommer det konkret til at betyde for danske netbutikker? Det kan du blive klogere til FDIH’s netværksdag, hvor Tina Morell og Henrik Theil giver dig seneste nyt fra EU.

Direktivet, der hedder ”New Deal for Consumers”, er endnu ikke implementeret i dansk ret, men det kommer til at få betydning for danske netbutikker.

”Direktivet vil indføre nye regler for prissammenligninger, og det kan få indflydelse på din mulighed for at reklamere med store besparelser kort tid efter fx Black Friday”, udtaler Tina Morell, chefkonsulent i FDIH, som til Netværksdagen d. 29. januar vil dykke ned i konsekvenserne af direktivet.

FDIH’s chefjurist vil også gøre dig klogere på de nye regler om oplysningskrav til onlinesælgere og platforme og dykke ned i reglerne for vildledende markedsføring, hvor strafniveauet søges hævet og forbrugerne kan stille kompensationskrav.

”Og så kommer vi heller ikke udenom den nye EU-dom, som skærper kravene til cookiesamtykker, så der bliver nok at diskutere, ” siger Tina Morell.

Seneste nyt fra Bruxelles og Oslo

Du kan også møde FDIH’s chef for public affairs, Henrik Theil, som giver dugfrisk rapport fra Bruxelles, hvor EU lige nu arbejder intenst med mulig skat på digitale tjenester og hvor bæredygtighedsdagsordenen fylder ekstremt meget.

Du får også en indblik i de nye norske momsregler, som har stor betydning for danske netbutikker, der sælger til vores olierige broderfolk.

FDIH’s indspark er blot et af flere møder til netværksdagen, hvor du blandt også kan høre om implementering af abonnementsmodeller i eksisterende forretninger, brug af influencers og et nyt danskdesignet klistermærke, som kan løse udfordringen med lidt for returglade forbrugere.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik