Brexit: Så langt så godt – hvad nu?

Frem til udgangen af 2020 vil Storbritanniens forhold til EU være ”business as usual”. Brexit mangler de sidste formelle godkendelser, men spændingen koncentrerer sig om, hvad der sker efter overgangsperiodens udløb 31/12-2020.

Storbritanniens formelle udtræden 31. januar betyder ikke umiddelbart den store forskel for virksomheder, der handler med briterne. Der er indgået en tilbagetrækningsaftale med en overgangsperiode frem til udgangen af 2020, hvor begge parter kører videre som hidtil.

”Efter briterne endelig blev enige om deres udtræden, er der stadig uendeligt mange uafklarede spørgsmål. For e-handlen svæver spørgsmål om moms, told, produktkrav, transport, klimamål og meget andet stadig frit rundt. Det er desværre svært at forestille sig, at man når til enighed inden nytår, men indtil videre følger vi de politiske forhandlinger tæt,” siger FDIH's politiske chef Henrik Theil.

Tilbagetrækningsaftalen er vedtaget af det britiske parlament og blev godkendt af Europa-Parlamentet den 29. januar på plenarmødet i Bruxelles.

Forhandlingerne i overgangsperioden i 2020 mellem Storbritannien og EU handler om at nå til enighed om det fremtidige forhold. Der er åbnet for en længere overgangsperiode, hvis man ikke når til enighed i år, men britiske regeringskilder har håndfast meldt ud, at en forlængelse ikke kommer på tale.

I overgangsperioden vil et fælles UK-EU-udvalg styre gennemførelsen af ​​Brexit-aftalen og kontrollere, om begge parter lever op til deres forpligtelser.

Brexit på dagsordenen:

31. januar 2020 - Brexit-dag

26.-27. marts 2020 - Det Europæiske Råds topmøde

Juni 2020 - EU og Storbritannien indkalder til et statusmøde på højt niveau

18.-19. juni 2020 - Det Europæiske Råds topmøde

1. juli 2020 - Frist for Det Fælles Udvalg (EU- og UK-repræsentanter) til at beslutte at forlænge overgangsperioden (med 1 eller 2 år)

1. december 2020 - Udløbet af overgangsperioden (hvis der ikke er aftalt forlængelse). Frist, hvor begge sider sigter mod at etablere et fremtidig forhold

 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik