Zalando viser muskler i nyt rekordregnskab

Den tyske gigant, som er danskernes mest anvendte netbutik, omsatte for 60 mia. kr. i 2019 og slog dermed alle rekorder. Se regnskabet her.

2019 var et godt år for tyske Zalando. Den digitale tøjgigant havde besøg af 31 mio. aktive kunder, der handlede for i alt 8,2 mia. euro. Antallet af kunder voksede med 17 %, og omsætningen voksede med hele 23,6 %. Det skriver Zalando i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at 83 % af alle besøgene skete via en smartphone eller tablet.

regnskab fra Zalando

Fremgangen viste sig også i Danmark, hvor Zalando snupper 4,1 % (3,4 % i 2018) af alle handler og dermed er den suverænt mest benyttede netbutik.

Zalando er faktisk så godt brandet i Danmark, at 4 ud af 10 forbrugere tror, at virksomheden er dansk.

Fik du læst vores interview med Zalando nordiske topchef?

top 20 netbutikker i DK

Nyt logistikcenter og styrket partnerskab

Trods den voldsomme fremgang har Zalando ikke planer om at slappe af. Giganten forventer at vokse tilsvarende i 2020. Det skal blandt andet ske ved at øget fokus på premium brands og et styrket partnerskabsprogram.

I 2020 bliver det også muligt at købe og sælge brugt tøj på Zalando med konceptet Pre-owned, som også skal hjælpe virksomheden i en grønnere retning. Zalando forventer, at den bæredygtige mode vil udgøre 20 % af omsætningen i 2023.

Zalando vil også bygget nyt logistikcenter i Spanien, som skal styrke virksomheden i Sydeuropa, hvor væksten er lavere end i de nordiske lande.

Kommentarer

28. feb 2020 Lasse Simoni

Hvad med overskud/underskud? En lidt dybere analyse kunne være spændende at læse.

28. feb 2020 Søren /FDIH

Hej Lasse Det kunne det. Vi analyserer dog ikke regnskaber. Børsen har en gennemgang. Mvh. Søren

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik