Amazon åbner i Sverige

Amazon har officielt bekræftet, at de snart åbner i Sverige. FDIHs søsterorganisation, Svensk Digital Handel byder dem velkommen - selvfølgelig under forudsætning af "fair konkurrence"

Forventningens glæde er efter sigende den største, så det er spændende om Amazon kan leve op til de "forventninger", der er til deres indtog i Norden.

Efter meget lang tid og mange forudsigelser - måske rettere "gætterier" - så er det nu sikkert, at Amazon åbner  i Sverige.  

Den globale e-handelsgigant har bekræftet over for det svenske nyhedsbureau, TT, at de er klar til lancering af Amazon.se. Traditionen tro bliver spændingen holdt ved lige, da der ikke er nævnt en præcis dato for lanceringen. 

FDIH's søsterorganisation, Svensk Digital Handel skriver "Välkommen til Sverige, Amazon!" på sin hjemmeside, og deres direktør Per Ljungbjerg udtaler:

”Vi er positive over for Amazons etablering og er overbeviste om, at den øgede konkurrence vil føre til endnu stærkere vækst for e-handel i Sverige. Samtidig lægger det endnu større pres på vores svenske politikere for at presse EU til ny lovgivning om platformansvar. Vi er ikke bange for konkurrence, men ønsker, at den skal finde sted på lige vilkår."

Det er en betragtning, som FDIH's direktør Niels Ralund kan tilslutte sig:

"Vi drøfter allerede intenst i Ecommerce Europe, hvordan vi formulerer budskabet til EU-Kommissionen. Amazon er en enestående forretning - på godt og ondt. De er superdygtige og jeg har dyb respekt for deres købmandskab. Men de flotte resultater skal opnås i lige konkurrence med andre netbutikker, og her er EU nødt til at se nærmere på vilkårene for de globale spillere, som  Amazon, der sælger inden for EU."

 

 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik