Søg tilskud til digital omstilling og e-handel

Corona-krisen sætter gang i nye initiativer, så mange SMV’ere nu vil realisere nye digitale forretningsplaner. Derfor passer det perfekt, at SMV:Dgital nu åbner en pulje med 100.000 kr.pr. virksomhed, som skal bruges til at købe rådgivning for.

Mandag den 20. april åbnede en ny pulje i SMV:Digitalså små og mellemstore virksomheder kan søge om 100.000 kr. til køb af privat rådgivning til digital omstilling og udvikling af e-handel.  

I FDIH er der ikke tvivl om, at der bliver rift om pengene, i en tid, hvor corona-effekterne kræver nye indsatser, især på det digitale område.  

”Jeg hører fra flere medlemsvirksomheder, at de nu fremskynder planer om nye forretningsmodeller, og samtidig er der både fysiske butikker og handelsstandsforeninger, som vil satse på digitalt salg. Der bliver i den grad behov for faglig ekspertise og rådgivning, så her falder den nye pulje på et tørt sted, når SMV’erne skal købe ekspertviden ude i byen,” siger Niels Ralund, direktør i FDIH.  

Hvem kan søge? 

 
Virksomheder med SMV-status, og det betyder mellem 3-249 ansatte, og digitaliseringsprojektet skal tilføre væsentlig ny viden til virksomheden.  

Tilskuddet på 100.000 kr. er målrettet virksomheder, der har brug for privat rådgivning til digitaliserings- eller e-handelsprojekter, der kan styrke virksomhedens konkurrenceevne og salg. 

Der stilles et krav om 50 procents medfinansiering ved enten at bidrage med et tilsvarende kontantbeløb eller ved at stille virksomhedens timer til rådighed for projektet.  

I forbindelse med åbningen af en ny tilskudspulje har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse valgt at tildele SMV:Digital-programmet ekstra 20 mio. kroner. Man ønsker dermed at bidrage til at afbøde nogle af de konsekvenser, COVID-19 afstedkommer for mange danske SMV’er.  

Ansøgning sker viawww.smvdigital.dk, og det er en god ide, at virksomhederne tager kontakt til en rådgiver i det tværkommunale Erhvervshus, der kan hjælpe med ansøgningsprocessen og fortælle mere om mulighederne for tilskud.  

SMV:Digital’s tilskud udmøntes efter først-til-mølle-princippet, og efterspørgslen plejer at være stor, så det anbefales, at ansøgningen indsendes hurtigst muligt.  

Stribevis af hjælpepakker  

Udover den større pulje til digitalisering, så er der nu vedtaget stribevis af hjælpepakker, udskydelse af frister for moms, skat og andre afgifter, ligesom allerede vedtagne pakker forlænges og tilpasses.  

Der er al mulig grund til selv at følge med på www.virksomhedsguiden.dk, hvor hjælpepakkerne og ansøgningsmuligheder er beskrevet. Ligeledes opdateres pakkerne om moms og skat løbende på www.skat.dk/corona 

 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik