Grund til optimisme: Transportministeren vil fjerne kinesiske netbutikkers fragtfordel

Det skal være slut med de urimelige konkurrencevilkår, der giver kinesiske netbutikker doping, mener transportministeren. FDIH jubler over de positive toner.

De forældede postaftaler, der sikrer kinesiske netbutikker urimelige konkurrencefordele på grund af ekstremt lave fragtpriser, skal opdateres, og det kan ikke gå hurtigt nok. Det er budskabet fra transportminister Benny Engelbrecht (S), der tirsdag drager til Genéve og ekstraordinær kongres i den internationale postunion, Universal Post Union (UPU).

”Vi skal have normaliseret situationen. Det vil altså sige, at vi skal sikre, at der er en fuld afregning for de postpakker, som sendes til Danmark,” siger transportministeren til TV 2.

”Kina er et marked, som er på samme niveau som os. Derfor er det også kun ret og rimeligt, at de skal betale de samme omkostninger, som hvilken som helst anden virksomhed skal,” siger han.

Vi skal have normaliseret situationen. Det vil altså sige, at vi skal sikre, at der er en fuld afregning for de postpakker, som sendes til Danmark.

 - transportminister Benny Engelbrecht

Den melding vækker begejstring hos FDIH, der længe har kæmpet for at få opdateret de forældede regler.

”Det her er i mine øjne en no-brainer, fordi det er så åbenlyst urimeligt. Desværre er der i mange år af urasagelige årsager ikke sket noget. Derfor er det også meget positivt, at ministeren nu vil kæmpe for at gøre noget ved problemet,” siger Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

 

Han var tidligere på måneden til møde med Benny Engelbrecht, hvor Kina-pakkerne blev diskuteret.

”Det er mit indtryk, at ministeren er klar til arbejde benhårdt for det her, og at der er grund til at tro, at der nu reelt vil ske noget. Det er meget positivt, og vi sender en stor tak til Benny Engelbrecht.”

Se mere om UPU

Det her er i mine øjne en no-brainer, fordi det er så åbenlyst urimeligt. Desværre er der i mange år af uransagelige årsager ikke sket noget. Derfor er det også meget positivt, at ministeren nu vil kæmpe for at gøre noget ved problemet

Minister: Det bliver ændret

De nye toner fra UPU kommer efter, at USA har truet med at forlade det internationale postsamarbejde, hvis ikke rabatten til Kina blev fjernet.

”Jeg håber, at USA bliver, for vi har brug for et samlet UPU, men vi skal simpelthen have fjernet fordelene for Kina. Derfor er det også fint, at USA har sat hårdt mod hårdt,” siger Niels Ralund.

Samme holdning har den danske transportminister.

”Spørgsmålet er ikke, om vi når derhen, hvor kinesere og andre kommer til at betale den fulde omkostning. Diskussionen går alene på, hvor hurtigt det her kommer til at blive indfaset.”

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik