Fusion af Ecommerce Europe og EMOTA styrker europæisk e-handel markant

Ecommerce Europe og EMOTA fusionerer, så e-handlen får en klarere og stærkere stemme i EU. FDIHs Niels Ralund har fulgt fusionsforhandlingerne tæt og glæder sig over, at det er lykkedes at samle e-handlen i EU.

De to europæiske e-handelsorganisationer, Ecommerce Europe og EMOTA, glæder sig over at meddele, at de nu går sammen. De to organisationers medlemmer bliver samlet i Ecommerce Europe, der bliver den fortsættende forening. Selve "fusionen" bliver fuldt ud effektiv fra 1. januar 2020.

Med en forventet europæisk B2C-e-handelsomsætning på 621 mia. euro i 2019 er den digitale handel en væsentlig faktor for vigtige økonomiske og samfundsmæssige ændringer som digitalisering, teknologisk revolution, voksende sammenhæng og stigende hård global konkurrence.

”Det er ekstremt vigtigt, at så stor en branche har fælles udmeldinger om reguleringen og udviklingen af branchen, og begge foreninger var enige om, at vi skulle finde sammen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi efter lange og svære drøftelser nu sammen har fundet en løsning, der giver e-handlen i EU en stærk stemme,” siger FDIHs administrerende direktør Niels Ralund. Han er medlem af Ecommerce Europes Executive Committee, der har koordineret forhandlingerne.

Sammen vil de to foreninger servicere deres medlemmer bedre og mere effektivt. Den samlede forening tæller mere end 25 nationale e-handelsforeninger og repræsenterer således over 100.000 digitale butikker i hele Europa. Bruxelles-kontoret for Ecommerce Europe bliver det nye hovedkontor i hjertet af Bruxelles under ledelse af generalsekretær Marlene ten Ham.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik