Datatilsynet lancerer podcast målrettet små og mellemstore virksomheder

Datatilsynet har lanceret de første 2 af 15 episoder i en podcast om behandling af personoplysninger. Podcasten er målrettet små og mellemstore virksomheder, og er en generel orientering om reglerne

I det første afsnit forklarer Datatilsynet, hvad personoplysninger kan være, og hvornår du skal overholde reglerne. I afsnittet tales der også om pseudonymisering og anonymisering. Afsnittet varer 13 minutter.

I det andet afsnit forklarer Datatilsynet, hvornår man behandler personoplysninger, og hvilke generelle principper for behandling man skal overholde. Datatilsynet forklarer også, at man kun kan behandle personoplysninger, hvis man har et ”grundlag” i GDPR for behandlingen. Afsnittet varer 17 minutter.

"De to første episoder er gode at få forstand af, men set i lyset af, at de er målrettet små og mellemstore virksomheder, er det lidt ærgerligt, at de ikke i højere grad adresserer de praktisk forekommende situationer, hvor virksomhederne behandler personoplysninger. Når man ser bort fra det, kan vi klart anbefale jer at lytte med," siger Tina Morell.

Hør Datatilsynets podcast her 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik