Bygger nær Flensborg: Amazon står for døren

Den amerikanske e-handelsgigant er ved at færdiggøre et nyt logistikcenter kun 50 kilometer fra den danske grænse. Amazons tilstedeværelse i Danmark er rykket markant tættere på, vurderer FDIH.

Blot 50 km syd for dansk-tyske grænse er en af verdens største virksomheder i færd med at lægge de sidste hænder på et byggeri, der kan få stor betydning for dansk e-handel.

Den amerikanske gigant Amazon er nemlig i fuld sving med at etablere et logistikcenter på 62.000 kvadratmeter, der efter planen skal stå færdig i oktober. Det bekræfter Bernd Gschaider, der er direktør for Amazon Logistics i Tyskland.

”Vi glæder os meget over at åbne et udleveringscentrum i Borgsted, hvor vi samler mere end 20 års kompetence inden for logistik, teknologi og investeringer i infrastruktur.”

Glæden er mere moderat hos FDIH’s adm. direktør, Niels Ralund, der ser det nye logistikcenter som et tegn på, at Amazon forbereder en snarlig indtræden på det danske marked.

”Det er svært at forestille sig, at de mange lastbiler med Amazons pakker ikke på et tidspunkt i nær fremtid vil svinge op over grænsen og begynde at levere til danske forbrugere også. Når det sker, så vil danske netbutikker få en både skræmmende og inspirerende konkurrent markant tættere på. Det skal vi være klar til – og det ved jeg også, at mange heldigvis er.”

Amazon er allerede en af de største netbutikker i Danmark, og det nye logistikcenter kan ifølge Niels Ralund styrke den amerikanske gigant yderligere.

”Jeg forventer, at de kan skrue op for leveringshastigheden og ned for priserne, og det ved vi jo, at de danske forbrugere er vilde med.”

Skatten er ikke afklaret

I byen Borgstedt, hvor lageret skal ligge, glæder borgmester Gero Neidlinger sig over de nye arbejdspladser, der følger med byggeriet. Han slår i samme ombæring fast, at det ikke står klart, hvor meget Amazon skal betale i skat.

”Men mulige skatteindtægter har heller ikke været afgørende i forbindelse med salget af grunden. For os handlede det om at skabe arbejdspladser og få vores erhvervsområde på markedet.”

Jeg vil ikke blande mig i tyske skatteforhold, men vi må gå ud fra, at en af verdens største virksomheder skal konkurrere på lige skattevilkår som alle andre virksomheder.

Det undrer Niels Ralund.

”Jeg vil ikke blande mig i tyske skatteforhold, men vi må gå ud fra, at en af verdens største virksomheder skal konkurrere på lige skattevilkår som alle andre virksomheder.”

Vil du have et kig ind på Amazons lager, så kan du læse mere om FDIH’s medlemstur til Amazon i Tyskland

Kommentarer

5. okt 2019 Finn Rimmer Sørensen

Det lyder ikke godt, og særligt i betragtning af at både Wupti og Coolshop har opgivet at være konkurerende markedspladser.

5. okt 2020 Martin Madsen

Byen hedder Borgstedt og ikke Borgsted!

5. okt 2020 Henrik Theil/FDIH

Hej Martin - Tak, vi retter

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik