Svindel sælges som pakkeløsninger

Nyt programpunkt på årets e-handelskonference var svindel. Det er en reel trussel, så deltagerne fik indblik i, hvordan svindel sælges i pakker på nettet, netbutikkerne selv skal være opmærksom på huller, politiet opruster og endelig var der demo af online hacking. FDIHs bidrag til den europæiske Cybersikkerheds-måned var både skræmmende og facinerende.

Politiet nye center mod IT-kriminalitet, LCIK, har på godt 10 måneder fået omkring 22.000 anmeldelser om kortmisbrug, kreditbedragerier, svindel i samhandel og meget andet. Centerchef Trine Møller kunne på E-handelskonferencen fortælle, at selv om e-handel kun udgør en lille del af anmeldelserne, så er der behov for øget opmærksomhed på at gøre livet svært for digitale svindlere.

Politiet tager selv kontakt til enkelte webshops, fx når indtastning af cpr.nr., mail mm er nok til at få autoudfyldt samtlige informationer om kunden. Den slags brugervenlighed, gør livet lidt for nemt for svindlere. Trine Møller opfordrede kraftigt e-handlen til at tjekke, at 3. parts software også er sikkert nok, så det ikke åbner "bagdøre" for svindlere.

"Netbutikkerne har også et ansvar for selv at tjekke om løsningerne og 3. parts software er sikker nok", Centerchef Trine Møller, LCIK

 

Chef for bekæmpelse af digital fraud Sune Gabelgaard fra Nets kunne fortælle, at professionaliseringen af svindel er nået et punkt, hvor man på nettet kan købe svindel pakker, som han betegnede ”Fraud as a Service”, FaaS, Her leveres bestemte kortoplysninger, fx dansk udstedte kreditkort fra bestemte banker, samt en vejledning i, hvordan de bruges.

Endelig sluttede Sentias Jens Højgaard og Finn Vagner af med en demonstration af, hvordan og ikke mindst hvor nemt det er at hacke sig ind på en webshop, der ikke sikrer sig og opdaterer sine programmer, stjæle info, ændre priser og meget andet.

Det var både skræmmende og fascinerende.

 

Oktober er Cybersikkerhedsmåned

Tracket med svindel var også FDIHs bidrag til den europæiske Cybersikkerhedsmåned, hvor der er fokus på cyber- og informationssikkerhed, og ikke mindst hvordan man skal styrke viden hos både private, myndigheder og virksomheder.

Danske virksomheder udsættes dagligt for svindel(forsøg) og cyberkriminalitet, fra svindel med betalingskort over falske virksomheder, virus, til online overbelastning og afpresning, insidere samt cyberspionage.

Hjemmesiden hos SikkerDigital indeholder en masse gode råd, også til virksomhederne, der også kan se videoer med historier fra virksomheder, der er blevet angrebet.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik