Enigt europæisk erhvervsliv: Genovervej EUs ePrivacy-forordning

61 europæiske erhvervsorganisationer opfordrer til, at EU Kommissionens forslag til ePrivacy-forordning genovervejes. Den er rodet, vigtige spørgsmål er ikke afklaret, og den vil skabe mere forvirring end klarhed.

Tirsdag den 8. oktober underskrev Ecommerce Europe på vegne af den europæiske e-handel et fælles brev fra 61 erhvervsorganisationer til EU’s medlemsstater om ePrivacy forordningen. Brevet opfordrer medlemsstaterne til at bede EU-Kommissionen om at genoverveje sit forslag til en ePrivacy-forordning.

Brevet påpeger, at selv om forslaget til forordningen blev foreslået i januar 2017, er det stadig på dagsordenen i Rådet til trods for  to og et halvt års intens diskussion. Fremskridt har været begrænset, og alt for mange vigtige spørgsmål forbliver uadresserede, ligesom nye ændringsforslag fortsat skaber  mere forvirring end klarhed.

I brevet foreslår Ecommerce Europe og medunderskriverne, at med en ny Kommission og et nyt Parlament er der en oplagt mulighed for en ny start for forordningen. Det giver dog kun mening at tage en fornyet drøftelse, hvis forslaget grundlæggende revurderes i lyset af de mange udestående bekymringer, de nye regler, der er kommet til siden 2017, samt den teknologiske udvikling.

”Vi er rigtigt glade for den store opbakning til brevet, og nu håber vi, at de nationale regeringer, Kommissionen og Parlamentet lytter, så man kan starte på en frisk,” siger public affairs chef Henrik Theil, FDIH.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik