EBA anbefaler 15 måneders periode for SCA-betalinger

Den europæiske bankmyndighed EBA anbefaler 15 måneders implementering af SCA-betalinger, og henstiller til medlemslandene, at de følger en ensartet køreplan.

Betaling SCA  mobil pc og kort

Den længe ventede melding om længere implementering af sikre netbetalinger, SCA, er nu kommet fra EBA, Den europæiske bankmyndighed.

EBA har besluttet sig for at anbefale en 15 måneders implementeringsperiode, samt en fælles køreplan for hele EU. Den oprindelige dato for gennemførelsen af SCA-kravene er derfor flyttet fra 14. september 2019 til udgangen af 2020.

Det danske finanstilsyn har for nylig besluttet sig for en 18 måneders periode med ikrafttrædelse i marts 2021, men i skrivende stund ved vi endnu ikke, om danskerne følger anbefalingerne fra EBA.

Den europæiske e-handel havde gennem Ecommerce Europe anbefalet en 18 måneders implementeringsperiode, så der ville være tid til at få aftaler om standarder og test på plads på tværs i det indre marked.

”De 15 måneder og dermed deadline ved årsskiftet er uheldig, fordi den endelige gennemførelse og test nu ligger lige op til julehandlen i 2020. De ekstra 3 måneder ville have været en stor hjælp. Men vi glæder os over udskydelsen, og vi opfordrer kraftigt til at følge EBA’s anbefalinger om en fælles køreplan, så vi ikke skal konkurrere om sikkerhed på betalinger på tværs af det indre marked,” siger Public Affairs chef Henrik Theil, FDIH.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik