Bøde for at forlænge tidsbegrænset rabat

Det kostede en bøde på 80.000 kr. for en virksomhed, er løbende forlængede en tidsbegrænset rabat.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte en virksomhed for at vildlede forbrugere ved løbende at forlænge en tidsbegrænset rabat. Virksomheden har erkendt sig skyldig og betalt en bøde på 80.000 kr.

En virksomhed reklamerede på sin hjemmeside med forskellige rabatter på hele varesortimentet i en kort periode. Perioden blev dog ikke så kort, for tilbuddene blev flere gange forlænget. Faktisk fandt den ulovlige markedsføring sted fra november 2016 til februar 2017. Derfor vurderede Forbrugerombudsmanden, at der ikke var tale om tidsbegrænsede rabatter, men reelt normalpriser.

Markedsføringen var vildledende efter markedsføringslovens § 5.

I markedsføringsloven er der som bilag 1 en sortliste over 31 former for handelspraksis, som altid er forbudt.  Virksomhedens reklamering udgjorde også en overtrædelses af sortlistens pkt. 7, hvor det fremgår:

Det angives i modstrid med sandheden, at et produkt kun vil være tilgængeligt i meget begrænset tid, eller at det kun vil være tilgængeligt på visse betingelser i meget begrænset tid, for at fremkalde en umiddelbar afgørelse og fratage forbrugerne tilstrækkelig mulighed for eller tid til at træffe en informeret beslutning.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik