Alphabet sender de første droner med pakker på vingerne i USA

Googles moderselskab tager føringen i det amerikanske drone-kapløb og kan nu levere pakker via droner.

Kunder hos den amerikanske apotekerkæde Wallgreens kan se frem til en lidt nemmere og sci-fi-lignende hverdag. De kan nemlig som de første i USA vælge at få leveret deres varer af en ubemandet drone, som dumper varerne i baghaven. Det skriver mediet Techcrunch.

Projektet med førerløse droner er et pilot(!)-projekt og bliver i første omgang rullet ud i Virginia, hvor selskabet Wing, som står bag dronerne, har fået tilladelse til at flyve.

Allerede sidste år fik Alphabet, Amazon og UPS tilladelse af myndighederne til at levere pakker med droner.

Droner i Danmark?

Selv om teknologien er klar, så vurderer Niels Ralund, adm. direktør i FDIH, at der vil gå noget tid, inden danske forbrugere skal kigge efter droner, når de bestiller varer på nettet.

”Der er en hel del praktiske ting og lovgivning, der skal styr på, inden dronerne letter med pakker i Danmark, og vi kommer ikke til at være first mover på det område.”

Men drone-levering skal på sigt nok få luft under vingerne i både USA og Danmark, forklarer han.

”Forbrugerne er ret nemme at have med at gøre: hvis noget kan gøre vores hverdag nemmere, så har vi en tendens til at benytte det. Det tror jeg også, vi vil se med droner, selv om det for mange nok stadig lyder som noget fra en sci-fi-film.”

”Vi ved selvfølgelig heller ikke, hvad det vil koste for virksomhederne, men hvis det kan gøre last-mile leveringen billigere, så tror jeg, at rigtig mange netbutikker vil være interesserede,” siger Niels Ralund.

Kineserne er langt foran

Mens der stadig vil gå noget tid, før dronerne letter i Danmark, så har kinesiske kunder i flere år kunnet vælge drone-levering. E-handelsgiganten JD.com begyndte allerede i 2016 at eksperimentere med at levere via droner, og i dag er det en fast del af virksomhedens leveringtilbud.

”Som i så mange andre tilfælde, så skal vi kigge mod øst, hvis vi skal den seneste udvikling inden for teknologi og e-handel.”

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik