SCA-betalinger skal være på plads om et år

Danmark følger EU's bankmyndighed, så med udgangen af 2020 skal betalinger i e-handlen leve op til SCA-sikkerhedskravene. FDIH opfordrer netbutikkerne til at få 3D Secure løsninger på plads snarest muligt

Betaling SCA  mobil pc og kort

Finanstilsynet har bekræftet, at Danmark følger den implementeringsperiode på 15 måneder for SCA-betalinger på nettet, som den europæiske bankmyndighed, EBA, har besluttet sig for. Det betyder i praksis, at betalinger fra e-handel skal opfylde de krav til SCA, Strong Customer Autentification, som fremgår af betalingsloven. Kravene trådte allerede i kraft den 14. september i år, men da store dele af de finansielle aktører ikke var klar med tekniske løsninger, er der nu aftalt en 15 måneders implementeringsperiode (sept. 2019-dec. 2020), så alt skal være på plads med udgangen af 2020. 

For netbutikkerne betyder det i praksis, at kortbetalinger fra 1. januar 2021 skal opfylde nye 3D Secure standarder. 

Lav en aftale med din PSP

FDIH opfordrer til at man som netbutik indgår en aftale med sin PSP, der sikrer, at du lever op til SCA-kravene i løbet af 2020. Første skridt er at få 3D Secure på sine betalinger snarest muligt.

”Som netbutik kan du risikere, at du ikke kan modtage betalinger fra 1. januar 2021. Der kommer ikke yderligere forlængelser, så du skal have en konkret aftale med din PSP om en teknisk løsning med implementering og test, så du er klar i løbet af 2020. Selv om du som netbutik ikke har ansvaret for den tekniske kundeautentifikation, så står du med tabet, når betalingen ikke går igennem, ” siger Henrik Theil, kommunikationschef i FDIH.

Milepæle i implementeringsperioden

Implementeringsplanen, eller ”migrationsplanen”, som Finanstilsynet benævner den, indeholder seks milepæle, som alle involverede finansielle aktører skal overholde. Det drejer sig om:

  • 22-11-2019: Udkast til migrationsplan er sendt til Finanstilsynet
  • 20-12-2019: Endelig migrationsplan aftalt med Finanstilsynet
  • 31-03-2020: Første afrapportering. Alle led i kæden er på minimum på 3D Secure version 2.1
  • 30-06-2020: Anden afrapportering
  • 30-09-2020: Tredje afrapportering. Udrulning af ”endelig” version af 2.x og autentifikationsløsninger er gennemført. Alle tester aktivt løsningerne. Non-compliant transaktioner kan fortsat gennemføres
  • 01-01-2021: Migrationsplaner er gennemført. Alle non-compliant transaktioner afvises af kortudsteder.

 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik