E-handel Danmark: Netværk, nærbokse og nørderi

FDIH-konferencen i smilets by levede op til forventningerne og viste en branche, hvor mangfoldighed og optimisme krydres med det gode samarbejde.

”Jeg er træt, men jeg smiler op over begge ører, for det er virkelig gået, som vi havde håbet på og så lidt til.”

Det var eventchef, Anne K. Hansens, afsluttende ord, inden hun sammen med resten af FDIH-holdet vinkede på gensyn til Århus, hvor konferencen E-handel Danmark løb af stablen torsdag d. 21. marts.

Konferencen bød på 14 talere, 15 udstillere, 330 gæster og to kamerahold fra TV 2, der ville høre mere om PostNord og Swipbox’ nye projekt med Nærbokse, som blev præsenteret på konferencen.

Her følger tre punkter, der indkapsler dagen og på sin vis dansk e-handel.

Sum, sum, sum

Hvis man som bi kom flyvende forbi Tivoli Friheden torsdag d. 21. marts, ville man garanteret blive misundelig over den konstante summen, der kom fra Hermans, hvor deltagere og udstillere talte på kryds og tværs

”Vi var måske lidt pressede på pladsen, men det fremhæver til gengæld det super gode netværksmiljø, som er helt specielt for branchen. Alle taler med alle, og der bliver udvekslet visitkort på kryds og tværs. Det er virkelig rart at se og absolut også noget af det, som vi vægter højt ved vores arrangementer, forklarer Anne K. Hansen.

Den konstante summen blev også bemærket og værdsat af udstillerne - blandt andre Lars Hedal fra Hesehus.

"Der var fuld gang i vores stand hele dagen. Det virker rigtigt godt at have standene rundt om buffetten, og der var et leben uden lige med besøg på standen fra både mulige og eksisterende kunder og samarbejdspartnere. Samtidig er netværket som altid second to none til FDIHs arrangementer.” 

Mod og initiativ

Én af de i alt 14 talere, der gjorde deltagerne klogere, var Benjamin Phillip, der blandt andet står bag Teeshoppen.dk. Han var på scenen for at fortælle om sit nye initiativ: Den ekspedientløse tøjbutik.

Ideen bag det nye butikskoncept, der - som navnet antyder - kommer til at være uden ekspedienter, kom ifølge den unge aalborgenser ikke på baggrund af flere store analyser og markedsundersøgelser. Tværtimod, forklarede han fra scenen.

”For at være helt ærlig, så var det sgu ikke helt gennemtænkt, men hvis man hele tiden skal gå og vente på undersøgelser og finde alle de rigtige løsninger på forhånd, så bliver det sgu aldrig til noget. Nogle gange skal man bare kaste sig ud i det og håbe og tro på det bedste. Vi har eksempelvis været heldige med, at nogle havde udviklet et betalingssystem, som passer perfekt til os, lige inden vi skulle åbne. Nu er vi i gang, og så får vi forhåbentligt en masse data, så vi hele tiden kan forbedre konceptet.”

Den 24-årige iværksætter fik efterfølgende rosende ord med på vejen af FDIH’s Niels Ralund.

”Det er herligt at se en ung gut som Benjamin med tro på tingene kaste sig ud i det. Benjamin personificerer med sin iværksætterånd og tro på tingene en del af e-handelsbranchen, og man kan ikke andet end blive i godt humør, når man hører hans historie.”  

Nørderi og mangfoldighed

I den anden ende af gennemtænk-skalaen var dagens sidste oplæg. Thomas Nørmark, Global Head of AI practices, Itelligence Group, er nemlig lidt af en datanørd, hvilket (heldigvis) blev tydeligt i hans oplæg, der handlede om, hvordan fremtidens teknologi påvirker e-handlen og samfundet generelt.

Thomas var akkompagneret af en robot, da han fra scenen gik i dybden med, hvilken indflydelse digitale avatars og stemmestyring får for e-handlen. Fascinerende og inspirerende.

”Benjamin og Thomas’ oplæg er fantastiske beviser på den mangfoldighed, der er i branchen. Her er alt fra unge iværksættere med tatoveringer til robotdesignere, der virkelig i ordets mest positive betydning nørder igennem. Det er virkelig fedt, at vi kan have begge ender af skalaen med på vores konferencer” siger Niels Ralund

Vil du med til FDIH’s næste event? Tjek eventkalenderen.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik