PostNord skruer op for hastigheden og introducerer samme-dag-levering

Det nye koncept skal testes frem til sommeren 2019. FDIH roser initiativet, der skal hjælpe netbutikkerne i den globale konkurrence

Når kunder bestiller en vare inden kl. 14, vil de i fremtiden kunne få den leveret samme dag, hvis netbutikken får deres varer bragt ud af PostNord.

Den danske fragtgigant vil nemlig frem til sommeren 2019 teste samme-dag-levering i udvalgte netbutikker.

”Det er et supervarmt emne lige nu, og nu vil vi teste, om der er et kommercielt marked for denne leveringsform. Det, vi tester i første omgang, det er efterspørgslen,” siger Stine Sander, der er chef for e-Commerce i Postnord.

Initiativet får rosende ord med på vejen af Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

”Det er rigtig, rigtig positivt, at PostNord kaster sig over samme-dag-levering, for vi ved, at hurtig levering er noget, som kunderne efterspørger. Derfor forventer og håber jeg også, at PostNord vil implementere det som en fast service, når testperioden slutter. Det er fremtiden, hvis vi skal klare os i den globale konkurrence, hvor samme-dag-levering er en prioritet.”

Ifølge Stine Sander vil PostNord ikke tage ekstra betaling for den nye service, og det er en rigtig god idé, mener Niels Ralund. Erfaringen viser nemlig, at kunderne ikke vil betale ekstra for lynlevering.

Det bliver bakket op af Brian Andersen fra Matas, som i samarbejde med Burd Delivery har tilbudt samme-dag-levering i knap et år.

”Produktet spiller selvfølgelig en rolle for, om kunderne vil have det med det samme, men prisen betyder klart mest. Kunderne vil simpelthen ikke betale ekstra for det, så det skal man være opmærksom på.”

Vidner om højt niveau hos netbutikkerne

PostNord er ikke den første fragtvirksomhed, der kaster sig over samme-dag-levering. Burd Delivery, der blandt samarbejder med Saxo.com, Matas og Apopro.dk, har god erfaring med at tilbyde servicen til netbutikkernes kunder. Servicen blev i første omgang tilbudt i Storkøbenhavn, men der kommer hele tiden ny områder med, forklarer Jakob Kristiansen, adm. direktør i Burd Delivery.

”Der er slet ikke tvivl om, at det her er fremtiden. Det, vi hører, er, at når man først har prøvet at få leveret samme dag, så vil man ikke undvære det, fordi det er så nemt.”

I november 2018 lancerede Coolshop i samarbejde med DAO365 også ekspreslevering i landets fire største byer.

”Vi gør det som et statement, så de store udenlandske netbutikker ikke kan komme og sige, de var først. Så bliver det ikke et unikt salgstilbud, de kan trække på, fordi vi allerede har det," siger Jacob Risgaard fra Coolshop.

Den tankegang bakker Niels Ralund op om.

”Vi skal tænke offensivt og vise både kunder og de globale konkurrenter som Amazon og Alibaba, at vi er klar til konkurrencen. Vi skal simpelthen være så dygtige, at kunderne ikke ser nogen grund til ikke at handle i danske netbutikker, og her er samme-dag-levering et vigtigt middel.”

Kommentarer

10. maj 2019 Thomas Frands Petersen

Det bliver svært. PostNord er jo markedsledende med hensyn til ordentlig løn, og aftenarbejde udløser ekstrabetaling. Logistikken er også en omkostning, selv om det giver fordele at udnytte køretøjerne flere af døgnets timer. Så der skal mersalg til, for at det kan løbe rundt: Ikke at kunderne flytter deres bestillinger til samme-dags-levering, men at de simpelthen bestiller flere gange. Lykkes det ikke, er der kun en måde at holde omkostningerne fast: Amazon modellen, altså at man skærer i lønnen.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik