Levering samme dag – også til udlandet

Stadig hurtigere levering vinder hastigt frem, og det sker også på tværs af landegrænserne. Best Transport tilbyder allerede samme-dags levering mellem København og Malmø, og Coolrunner følger trop med flere europæiske lande efter sommerferien.

Samme dags levering er ikke et nyt produkt, for der har ”altid” været kurerløsninger, som kan fragte pakker fra A til B samme dag. Men e-handlen er grænseløs, også i sine forventninger om hurtig levering. Så hurtigere levering tilbydes af flere, og snart  kan flere kunder i andre lande se frem til samme dags levering fra danske webshops.

Læs også: Netbutikkerne skruer op for hastigheden

Svensk ejede Best Transport har siden sin etablering i Danmark i 2017 haft fokus på e-handlens pakker, så samme dags levering i hovedstadsområdet har været et tilbud siden etableringen. Ligeledes giver Best Transport med ”Øresundspakken” mulighed for samme dags levering fra København til Malmø og vice versa.

Senest har nordjyske Coolrunner indgået aftaler med bl.a. Billund Lufthavn, da man satser på samme eller næste dags ekspreslevering til flere lande i Europa. Den grænseoverskridende levering forventes at gå i gang efter sommerferien. Tilsvarende meldte PostNord ud i begyndelsen af maj, at de nu tester samme dags levering hos en stribe danske webshops.

”Leveringstiden er et vigtigt konkurrenceforhold. Store e-handelsgiganter som Amazon nedsætter nu leveringstiden fra 48 til 24 timer for deres Prime-abonnenter på flere markeder. Så hvis et tilsvarende tilbud præsenteres for danske forbrugere, så må danske webshops spørge sig selv; hvad skal jeg gøre for at matche den service?”, siger Niels Ralund, FDIH.

”Svaret er, at den service allerede er der, eller i det mindst er den på vej. Så også her kan danske webshops tage kampen op med giganterne.”

FDIHs medlemmer udpegede allerede i FDIHs Logistik-analyse fra 2018 hurtig levering som en af de vigtigste udfordringer i 2019. Dengang nævnte flere end hver 3. respondent, at en af de tre vigtigste udfordringer i 2019 ville være ekspreslevering eller levering på bestemte tidspunkter, der passer kunden bedst.

 Vigtigste konkurrenceparameter i det kommende år

 

Kilde: FDIH Logistikanalyse 2018

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik