FDIH på farten for dansk e-handel: Over Bruxelles til Bornholm

En travl rejseuge for FDIH’s ”politikere” Niels Ralund og Henrik Theil, der bød på generalforsamling Bruxelles og Folkemøde på Bornholm, gav masser af ny viden og gode kontakter.

”Vi skal være der, hvor beslutningerne bliver truffet, og hvor vi kan skabe nye kontakter, som vi kan bygge videre på”, sagde direktør Niels Ralund, inden ugens møder.

Det betød et tidligt morgenfly tirsdag for Niels Ralund og Henrik Theil til Bruxelles og Ecommerce Europe med møde i Executive Committee, generalforsamling og et fælles arrangement med EuroCommerce om aftenen. Ecommerce Europe vokser og arbejder på øget samarbejde med andre organisationer for at styrke den politiske indflydelse. Det giver spændende muligheder og nye strukturer, hvilket prægede debatten på generalforsamlingen.

Dagens højdepunkt skulle være indlæg fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der desværre måtte melde afbud i sidste øjeblik. Hendes vikar vicedirektør i DG Comp, Cecilio Madero Villajero, kunne ikke måle sig med kommissæren selv. Slet ikke.

Noget tilsvarende samme skete om aftenen, hvor kommissær Ansip meldte fra som taler, da han nu er blevet valgt til Europa-Parlamentet. I stedet sendte han sin stabschef Juhan Lepassaar, der leverede et forudsigeligt indlæg uden klare politiske markeringer.

”Vi fik vendt de vigtigste spørgsmål i tirsdagens møder om især lige vilkår og konkurrence i det indre marked. Jeg savnede dog i den grad Margrethe Vestager, der med klare holdninger og forståelig tale får sat tingene i rette perspektiv. Jeg kan kun opfordre alle danske politikere til at støtte Margrethe Vestager som kandidat til kommissionsformand,” siger Niels Ralund.

I høj sø til Folkemødet

Efter en onsdag med en rystende flyvetur fra Bruxelles i tordenvejr og en kraftig søgang på Bornholmerfærgen fik vi fast grund under fødderne sent onsdag. Torsdag åbnede Folkemødet, og sidst på dagen var Niels Ralund ordstyrer i en debat om e-handel og Amazon i teltet hos Københavns Universitet.

”Der var livlig debat, masser af tilhørere i teltet og mange interessante meninger. Jeg er ret forundret over, at Forbrugerrådet TÆNKs Martin Salomon sammen med lektor Christian Bergqvist bakker stærkt op om Amazon, ud fra såvel et forbrugerpolitisk som et konkurrencemæssigt synspunkt. De blev dog udfordret godt af Dansk Erhvervs markedschef Lone Rasmussen og Gyldendals direktør Morten Hesseldahl, der påpegede, at konkurrencen foregår på helt urimelige vilkår. Ærgerligt, at der er så få gode erhvervsdebatter på Folkemødet,” konstaterer Niels Ralund.

Niels Ralund med Sofie Carsten Nielsen

Torsdag og fredag gik med at lytte til debatter og tale med politikere og andre Folkemøde-deltagere, både nye og gamle kendinge, som vi skal tale videre med efter Folkemødet. Det kræver en del vandring rundt i Allinge, så mobilens skridttæller viste over 20.000 skridt torsdag og godt 17.000 skridt fredag.

”Vi har både fået motion, frisk luft og ikke mindst sol. Det vigtigste er dog, at vi fik skabt kontakt til en stribe politikere, som vi havde sat os for at få i tale. Lige fra veteranerne Sofie Carsten Nielsen (R) og Benny Engelbrecht (S) til de nyvalgte Mona Juul, Niels Flemming Hansen og Pernille Weiss hos de konservative. Endelig fik jeg også hilst på Margrethe Vestager, som var her, der og alle vegne på Folkemødet,” siger Niels Ralund.

Der var også masser af kontakter med medlemmer, samarbejdspartnere og myndigheder, så resultatet er endnu et Folkemøde, der levede op til forventningerne

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik