Europæisk e-handel har kurs mod ny omsætningsrekord på 621 mia. euro

Væksten i europæisk e-handel kan blive endnu større, hvis flere forbrugere i de østeuropæiske lande begynder at handle online.

Der er stadig fuld damp på e-handelskedlerne i Europa, og i 2019 vil den samlede europæiske e-handel vokse med 13,6 % og runde en omsætning på 621 mia. euro. Det anslår The European Ecommerce Report 2019, som Ecommerce Europe står bag.

Europæisk e-handel er på vej mod rekord

Nord- og Vesteuropa trækker læsset

Den største del af omsætningen bliver genereret i Vesteuropa, mens forbrugerne i Nordeuropa bruger flest penge med et gennemsnit på 2046 Euro om året. Fordelingen af forbruget hænger fint sammen med adgangen til internettet. I Nord- og Vesteuropa har 9 ud af 10 adgang til internettet, mens kun 6 ud af 10 ukrainere har den samme mulighed.

I flere Vesteuropæiske lande - inklusive Danmark – handler mere end 8 ud af 10 forbrugere på nettet, mens blot 26 % af forbrugerne i Rumænien og Ukraine har handlet online.  

Der er altså stort potentiale for den europæiske e-handel, hvis flere forbrugere i de Øst- og Centraleuropæiske lande får større mulighed for at handle online.

Ros til Danmark

Rapporten, som bygger på tal fra de europæiske lande, indeholder også rosende ord til Danmark. Vi er nemlig det land, hvor det er nemmest at lave forretninger, og vi er også med i top ti over lande med den bedste logistik.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik