Sikkerhedsstyrelsen til netbutikker: Vær særlig opmærksom på LED-belysning

Sælger du LED-belysning, skal du være sikker på, at produkterne lever op til produktsikkerhedskravene. Kontrol fra Sikkerhedsstyrelsen viser, at der er problemer hos flere virksomheder.

I efteråret 2018 foretog Sikkerhedsstyrelsen en kontrol af 30 tilfældigt udvalgte LED-belysningsprodukter solgt hos netbutikker (flere af butikkerne havde også fysiske butikker).

19 af produkterne var ikke i orden. Det førte en tilbagekaldelse og et salgsstop, og fabrikanterne af 17 produkter måtte ændre på produktets konstruktion, så det kunne leve op til sikkerhedskravene.

Derfor opfordrer Sikkerhedsstyrelsen nu indkøbere og fabrikanter til at tjekke deres produkter, og Sikkerhedsstyrelse har også lagt nyhed på deres hjemmeside, hvor der er konkret vejledning til indkøbere og forhandlere. Den finder du ved at klikke her.

FDIH hilser initiativet velkommen.

”Vi skal med alle produkter sikre, at de lever op til lovgivningen og produktsikkerheden, og derfor er det fint, at Sikkerhedsstyrelsen gør opmærksom på en udfordring og hjælper virksomhederne til at udføre en kontrol selv,” siger Henrik Theil, chef for Public Affairs hos FDIH.

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om kontrollen og se, hvilke fejl produkterne havde. Du kan også mere om reglerne for produktsikkerhed.  

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik