Ny e-handelsuddannelse skal sikre fremtidens digitale købmænd

Århus Erhvervsakademi lancerer ny uddannelse i e-handel, der skal løfte danske netbutikker. Godt initiativ, som andre gerne må kopiere, mener FDIH.

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange digitale virksomheder ofte har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det har FDIH’s analyser vist flere gange, og FDIH har derfor længe arbejdet for, at der kommer flere uddannelser, der kan sikre fremtidens digitale købmænd. 

Derfor er det positivt, at Erhvervsakaemi Århus til marts 2019 lancerer en videregående uddannelse inden for e-handel, som skal sikre, at flere virksomheder kan udnytte det digitale potentiale. 

”Handelserhvervene er midt i en total forandringsproces, hvor der er brug for medarbejdere, der udvikler deres næse for godt købmandskab og udnytter de digitale muligheder. Vi har i mange år efterspurgt uddannelser, så dansk e-handel kan forblive i toppen af den globale elite, og derfor er vi glade for, at Århus Erhvervsakademi nu lancerer denne diplom uddannelse,” siger Niels Ralund.

Han opfordrer samtidig andre uddannelsesinstitutioner til også at oprette lignende uddannelser.

”Der er heldigvis ved at komme en del uddannelser med fokus på e-handel, men jeg vil gerne se flere endnu – også gerne nogle, hvor man virkelig bliver specialiseret indenfor et bestemt område. Vi hører ofte fra vores medlemmer, at de mangler medarbejdere med specifikke og specialiserede evner, så det er bare om at komme i gang.”

Som optakt til uddannelsen inviterer Erhvervsakademi Aarhus til morgenmøde om internethandlens fremtid den 28. februar 2019 kl. 7.30-9.30 på Ringvej Syd 104, 8260 Viby J. Her vil FDIH’s Henrik Theil også deltage.

Læs mere om uddannelsen.

Fakta om uddannelsen
- Uddannelsens fulde titel er diplom i e-handel og hører under den merkantile diplomuddannelse.
- Det er en 2-årig videregående uddannelse, der tages på deltid sideløbende med et fuldtidsjob. 
- På uddannelsen lærer de studerende bl.a. at navigere sikkert i forhold til e-handelslovgivning og it-sikkerhed. 
- De lærer også at arbejde med den digitale kunderejse, e-handelsteknologier, dataanalyse og at gøre netbutikken synlig med søgemaskineoptimering. 
- Adgangskrav til uddannelsen er en kort videregående uddannelse eller erhvervsmæssig erfaring svarende til akademiniveau. 
- Er man faglært eller ufaglært er det muligt at få betalt uddannelsen delvist af Omstillingsfonden.

Er du underviser og savner du viden og inspiration? Kom med på FDIHs uddannelsesbustur

 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik