Ecommerce Europes ønsker til nye EU-kommissærer og parlamentsmedlemmer

”Lige vilkår i det digitale indre marked” er Ecommerce Europes ønske til de nye parlamentarikere og kommissærer, når EU-parlamentsvalg og kommissionsudpegning er overstået. I 10 punkter sender europæisk e-handel klar besked om, hvad der skal til for at udvikle og styrke e-handel i Europa.

EU’s kommende beslutningstagere kan i høj grad bestemme de europæiske e-handleres succes globalt. Europæisk digital handel står nemlig ved et vendepunkt, hvor der kræves stærk politisk vilje til at sikre et harmoniseret, grænseløst digitalt indre marked og lige så vigtigt et globalt spillerum, fastslår Ecommerce Europe, der er e-handlens europæiske organisation.

Organisationen har derfor udgivet et standpunktspapir ”Lige vilkår i det digitale indre marked” med 10 prioriterede områder, som e-handelsbranchen ønsker, at politikerne fokuserer på fremover.  

Hvert af de 10 punkter sender en klar besked til politikerne om, hvad der skal gøres for at støtte og videreudvikle e-handel i Europa. Handling er simpelthen nødvendig med tanke på den udvikling og innovationshastighed, som e-handlen viser især i Asien, Stillehavsområdet og Nordamerika.

EU’s politikere skal benytte deres mandater i de europæiske institutioner til at opbygge en stærk politisk vision og sætte handling bag for at styrke den europæiske digitale handel.

De 10 punkter i ”Lige vilkår i det digitale indre marked”

  • Øg indsatsen for at finde en global løsning for beskatningen af digital økonomi
  • Fremme et gennemsigtigt og fair globalt system for pakkelevering
  • Sikre et retfærdigt forretningsmiljø online
  • Udforme enkle harmoniserede regler og derigennem sikre bedre håndhævelse
  • Sikre kanal-neutrale regler
  • Sikre tilstrækkelig sikkerhed inden for online shopping
  • Skab et innovativt og konkurrencedygtigt betalingsmiljø for grænseoverskridende betalinger
  • Fremme innovation og brugen af nye teknologier
  • Tilfør de nødvendige ressourcer til at sikre digital uddannelse
  • Boost netforbindelser i hele Europa 

”Vi bakker kraftigt op om Ecommerce Europes synspunkter og opfordringerne. Det er afgørende for europæisk e-handel, at EU’s regler er enkle og forståelige, så de også sikrer en ensartet håndhævelse på tværs af grænserne inden for EU. Vi skal undgå den politisk betonede detailregulering, som ofte præger EU’s direktiver,” siger FDIHs direktør Niels Ralund.

Læs mere hos EU 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik