Mobilsejr på rekordstor Black Friday

Mobilbetalinger slog massivt igennem på Black Friday, hvor MobilePay slog sin position fast som det dominerende betalingsmiddel. Efter en hæsblæsende Black Friday tog kunderne det lidt roligere på Cyber Monday.

Betaling SCA  mobil pc og kort

”Black Friday 2019 er uden tvivl e-handlens største handelsdag nogensinde, da kunderne samlet brugte mindst 750 mio. kr. på nettet. Den blev også en markering af mobilens massive fremfærd, ikke mindst på betalinger. MobilePay står for næsten halvdelen af netbetalingerne, på den sorte fredag,” siger direktør Niels Ralund, FDIH.

Omsætningen er steget med 50-60% i forhold 2018, og efter en Black Week med høj omsætning, så tog kunderne en lille slapper, da det blev Cyber Monday.

”Cyber Monday ligner mere en aktiv julehandelsdag,” siger Lars Green fra MobilePay Online

Sammen med salget i ugen fra mandag til mandag – inklusiv CyberMonday - så røg der 925 mio. kr. gennem betalingsapp’en på 8 dage. Heraf stod Black Friday for de 376 mio. kr., eller knap halvdelen af hele ugens omsætning.

”Det har været en fest for netbutikkerne og forbrugerne. Der er dog ikke tale om overforbrug. Meldingerne fra butikkerne er, at kunderne har søgt efter varer og besøgt flere sites uden at købe i dagene op til Black Friday. De gik derefter målrettet efter de varer, da tilbuddene åbnede sidst på torsdagen og selvfølgelig fredag, siger Niels Ralund.

”Vi ved, at e-handel er domineret af planlagte køb frem for impulskøb, og det mønster gentog sig på Black Friday. Kunderne har altså udskudt de køb, de ville gøre alligevel, og så har de samlet dem på Black Friday, hvor de sparer penge. Der er nok nogle, der er lokket til et ekstra køb, men det meste er planlagt.”

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik