Ingen trængsel og alarm: Forbrugerne er vilde med at handle julegaver på nettet

Rekordmange forbrugere vil i år købe julegaver på nettet. Det er nemmere og hurtigere, lyder forbrugernes forklaring på den stigende digitale julegaveshopping.

Når valget står mellem at klare julegaveindkøbene hjemme fra sofaen eller fare rundt på gader og stræder, så vælger flere og flere forbrugere sofaen. I år vil 64 % af forbrugerne handle julegaver online sammenlignet med 61 % sidste år. Forbrugerne vil i år også købe endnu flere gaver på nettet - 6 ud af 10 vil købe halvdelen af julegaverne online.

Forventer du at købe julegaver online?

 

hvor mange penge forventer du at bruge på nettet

 

Den stigende digitale julegaveshopping overrasker ikke FDIH’s adm. Direktør Niels Ralund, som påpeger, at fordelene ved at handle på nettet bliver meget tydelige i juletiden.

”December er en travl periode, så når man kan slippe for trængslen og spare tid ved at klare indkøbene på nettet, så er det klart, at mange forbrugere vælger det.”

sparer man tid ved julegaver på nettet

En væsentlig årsag til at handle julegaver online er også, at man nemt kan finde præcis den vare, man er på udkig efter.

”Hvis man først en gang har faret forvildet rundt i et storcenter på en forgæves jagt efter en bestemt vare, så er det fristende at klare det hjemme fra sofaen med et glas gløgg i hånden næste gang,” siger Niels Ralund.

hvorfor køber du julegaver online?

Stigningen skyldes ifølge FDIH-direktøren også, at forbrugerne har fået meget mere tillid til netbutikkerne og leverandørerne.

”Når vi ser nogle år tilbage, så var mange forbrugere nervøse for, at pakkerne ikke nåede frem i tide, og derfor fravalgte de netbutikkerne. I år er det kun 7 %, der ikke køber online, fordi de er nervøse for det.”

Mere tøj og flere oplevelser under træet

De forbrugere, der ønsker sig tøj og oplevelser, kan i år godt glæde sig til at pakke gaver op. Har du sat næsen op efter et køleskab eller en ny smartphone, kan du omvendt godt begynde at forberede en passende grimasse. Der vil nemlig være mere tøj og flere oplevelser under træet, mens der bliver skåret ned for hårde hvidevarer og film og spil.

hvilke gaver køber vi til jul

hvem køber hvilke julegaver

 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik