B2C salg: Du skal rette dine handelsbetingelser og din klagevejledning

Hvis du sælger til forbrugere, skal du (senest) den 17. februar 2020 rette dine handelsbetingelser mv. samt din klagevejledning. Denne dato flytter klageportalen nemlig fra forbrug.dk og Min Sag til Klageportalen for Nævnenes hus.

Som erhvervsdrivende skal du oplyse dine kunder om muligheden for at klage til Center for Klageløsning (forbrugerklagenævnet) eller et andet relevant klage- eller ankenævn. Du skal have oplysningerne på din hjemmeside og i handelsbetingelserne, som du sender til kunden pr. mail efter købet.

Hvis du afviser en klage fra en forbruger, skal du også oplyse om muligheden for at klage. Har du en standardtekst, så skal du rette den til.

Det er nemlig sådan, at en klage til Center for Klageløsning fra den 17. februar 2020 ikke længere skal indgives via forbrug.dk og min sag, men via Klageportalen for Nævnenes hus 

Ændringen gælder kun for klager til Center for Klageløsning (og Forbrugerklagenævnet). Ændringen gælder ikke for klager til Ankenævnet på Energiområdet, Pakkerejseankenævnet og Teleankenævnet.

Fremover kan du skrive således i dine handelsbetingelser:

En klage over en vare eller tjenesteydelse kan indgives til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til Center for Klageløsning via Klageportalen for Nævnenes Hus (link) 

Læs om din pligt til at give oplysning om klagemuligheder 

Læs mere om overgangen fra den gamle portal til den nye.

 

Kommentarer

20. dec 2019 Henrik Nowak

Hvornår mon man opretter en klageportal, hvor virksomheder kan klager over urimelige forbrugere?

20. dec 2019 Mikael Nørrelund

Man kan da ikke oprette en klage til Center for Klageløsning på den Klageportal pt.?? Er det fordi det ikek er trådt i kraft endnu?? Man kan kun vælge "Miljø- og Fødevareklagenævnet" eller "Planklagenævnet".

20. dec 2019 Tina Nielsen

Jeg tror, at det er sådan, at når man nærmer sig den 17. februar, så kommer Center for Klageløsning til at figurere under den nye klageportal. Kunderne kan jo først bruge den fra den 17. februar. Du skal derfor først ændre dine vilkår, når vi når tættere på datoen. Ellers kunne du allerede nu tilføje til dine oplysninger om klagemuligheder i vilkårene, at fra 17. februar skal klager indgives via Klageportalen for Nævnenes hus. Den 17. februar skal forbrug.dk og min sag fjernes fra din hjemmeside og dine vilkår.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik