Falske emails fylder i indbakken

Falske mails er den mest udbredte it-kriminalitet. Derefter kommer forsøg på at sende internetbrugere til fupbutikker eller andre typer falske hjemmesider, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Den seneste måling af fra Danmarks Statistik af ”Befolkningens it-anvendelse” viser, at 43 pct. af befolkningen mellem 16 og 89 år oplever at modtage mails, der skal lokke modtageren til at afgive oplysninger, også kaldet ’phishing’. Derefter følger forsøg på at få internetbrugere til at besøge fupbutikker eller sider med falsk indhold. Det har hver syvende bruger (14%) oplevet inden for det seneste år.

Ni ud af ti er online dagligt i 2019

Danskerne er mere digitale end nogensinde. Andelen af danskere som dagligt eller næsten dagligt er online er steget fra 80 pct. i 2017 til 88 pct. i 2019. De mest udbredte internetaktiviteter er modtagelse af Digital Post fra det offentlige (91 pct.), sende og modtage e-mails (90 pct.), netbank (88 pct.), informationsøgning om varer mv. (81 pct.), internetkøb (80 pct.) og nyheder online (79 pct.).

Danskerne er dermed også udsat for mere lyssky aktiviteter på nettet, hvor de 3 hovedgrupper er:

  • Misbrug af betalingskortoplysninger for at skaffe penge
  • Misbrug af personoplysninger for at skaffe penge
  • Misbrug af personoplysninger for at chikanere

Selvom mange bliver udsat for forsøg på snyd, slipper de fleste med skrækken. Så trods øget aktivitet på nettet, er misbrugs- og svindelniveauet i 2019 på niveau med 2015.

”Det vigtigste råd er aldrig, aldrig, aldrig at dele personlige oplysninger, kortnumre, koder og bankoplysninger med andre. En god del sund fornuft og lidt skepsis over alt for gode tilbud, gevinstmails og ”hjælpsomhed” pr. telefon er opskriften på at undgå at komme i de kriminelles kløer,” siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.

  

 

 

Kommentarer

14. maj 2020 Raj Kumar Dureja

Købt bitcoin hos topcmarket.com / trade, indbetalte 250 euro, en uge siden balance var knap 900 euro. Bedt dem at overføre profit i min konto. De siger første skal jeg indbetale commission på profit , kun den profit kan be withdrawn, De vil ikke deduct fra min profit. Hvad synes i??? hvad kan jeg gør ?? Venligst vejlede, hvad mulighederne jag har. På forhånd tak Mvh Raj

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik