E-handelsanalyse: Bæredygtighed i e-handel deler danskerne

Danskerne er delt i to lige store grupper, når det gælder bæredygtighed i e-handel som kriterium for at vælge netbutik. Varens produktion er vigtigere end butikkens bæredygtige profil.

Der er næsten dødt løb, hvis man spørger danskerne, hvor stor betydning bæredygtighed i e-handel har, når de skal vælge netbutik. 49 % svarer ”ingen betydning”/ ”lille betydning”. Mens 46 % svarer ”stor betydning”/ ”nogen betydning”. Endelig svarer 6 % ”ved ikke”, viser FDIH E-handelsanalyse, der spurgte 1239 personer i april 2019.

Bæredygtighed i e-handel er for halvdelen af forbrugerne, at produktet er produceret miljøvenligt og bæredygtigt.

Godt hver tredje nævner emballage og begrænsning af transportemballage som det vigtigste, mens miljøvenlig levering/transport kun nævnes af hver tiende som det vigtigste ved bæredygtighed.

Kvinder er i højere grad end mænd opmærksomme på bæredygtighed, og det er også et forhold, der har større betydning i hovedstaden end i andre regioner. Halvdelen af forbrugerne i hovedstaden tillægger bæredygtighed nogen eller stor betydning, mens det i Nordjylland kun er hver tredje.

Har bæredygtighed betydning for dig, når du køber varer på nettet?

Bæredygtighed er for halvdelen af forbrugerne, at produktet er produceret miljøvenligt og bæredygtigt.

Godt hver tredje nævner emballage og begrænsning af transportemballage som det vigtigste, mens miljøvenlig levering/transport kun nævnes af hver tiende som det vigtigste ved bæredygtighed.

De unge adskiller sig en smule, da de som den eneste befolkningsgruppe prioriterer begrænsning af emballage/ transportemballage over miljøvenlig/bæredygtig produktion af produktet.

”Det er svært at påvirke forbrugernes valg af butik, når flest kunder lægger større vægt på produkterne end på butikken. Butikkernes bedste mulighed for at markere sig i debatten om bæredygtighed er at fokusere på mindre og genanvendelig transportemballage,” siger Niels Ralund, direktør i FDIH.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik