Vestager: Undersøgelsen af Amazon er fremskreden

Den danske EU-kommissær Margrethe Vestager undersøger, om Amazon udnytter sin adgang til data til at udkonkurrere virksomheder, der sælger via den gigantiske markedsplads.

I september 2018 åbnede Margrethe Vestager en undersøgelse af Amazon. På FDIH’s E-handelskonference forklarede konkurrence-kommissæren, at undersøgelsen skulle vurdere, om Amazon ulovligt udnytter den data, de får fra sælgerne, til at udkonkurrere de mindre virksomheder ved enten selv at producere tilsvarende men billigere produkter eller købe og sælge produkterne billigere.

”Hvis vi vurderer, at det er der, vil vi tage de næste skridt for at sikre, at konkurrencen er fair,” lød det far den danske EU-kommissær.

En del af undersøgelsen har været at indsamle og analysere data fra virksomheder, og det går ifølge Margrethe Vestager godt.

”Mange virksomheder har sendt os materiale, som vi nu gennemgår meget omhyggeligt, men som jeg har sagt, så er undersøgelsen nu fremskreden, og jeg håber, at vi konkludere noget, inden mandatet udløber.”

Vestagers mandat udløber efter planen til oktober. Hvis undersøgelsen konkluderer, at der er tydelige tegn på misbrug af data, vil der blive åbnet en formel sag mod Amazon.

FDIH følger sagen tæt, forklarer Niels Ralund.

”Som jeg sagt tidligere, så handler det ikke om at få Amazon ned med nakken, men om at sikre en fair og lige konkurrence. Det er jeg helt tryg ved at lade Margrethe Vestager sikre.”

Amazon har ikke kommenteret udviklingen i undersøgelsen.

Under luppen i Tyskland

Det er ikke kun Magrethe Vestager, der har fokus på Amazon. Også de tyske myndigheder har taget giganten under luppen for at undersøge, om Amazon udnytter sin dobbeltrolle til at forhindre andre sælgere på platformen i at få succes.

Det kan du læse mere om i denne artikel

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik