Officielt: Alibaba får millioner af Danmark

Det danske projekt P4G har tildelt en af verdens største virksomheder og en kæmpe konkurrent til danske virksomheder millioner i støtte. Helt grotesk og konkurrenceforvridende, lyder det fra FDIH.

Alibaba, der er verdens største e-handelsvirksomhed og stiftet af verdens 20. rigeste mand, har igennem projektet PG4 fået 6,5 mio. kr. af Danmark. Millionerne skal hjælpe med at gøre virksomheden grønnere.

Tildelingen af de mange grønne millioner har fået Niels Ralund fra FDIH op i det røde felt.

”Jeg synes, det er helt grotesk. Vi snakker altså om en gigantisk virksomhed, der sidste år landede et overskud på 10 mia. dollars, og så får de gudhjælpemig økonomisk støtte fra Danmark. Jeg tror, at Alibaba selv kunne afsætte nogle millioner, hvis de ville, så jeg synes, at det er direkte konkurrenceforvridende.”

Jeg synes, det er helt grotesk. Vi snakker altså om en gigantisk virksomhed, der sidste år landede et overskud på 10 mia. dollars, og så får de gudhjælpemig økonomisk støtte fra Danmark.

Del af et større konkurrenceforvridende billede

Niels Ralund understreger, at han er helt med på, at den grønne omstilling er vigtig. Tildelingen af de mange millioner skal dog også ses i et større billede, hvor kinesiske virksomheder på grund af en forældet international postaftale kan sende millioner af pakker ekstremt billigt til Danmark og EU.

”Det koster PostNord et stort millionbeløb hvert år. Samtidig er de kinesiske virksomheder berygtede for at snyde med moms, told og kopi-varer, og dermed presse danske virksomheder og snyde statskassen. Det synes jeg, at man fuldstændig ignorerer med denne aftale, og jeg kan godt forstå, at de danske virksomheder er ophidsede – det er altså den danske stat, der giver en økonomisk hånd til en direkte konkurrent.”

FDIH har i flere omgange og til forskellige politikere og myndigheder understreget, der er behov for at kigge på, at giver kinesiske virksomheder har en voldsomme fordele. Det behov er ikke mindsket med de ”grønne millioner, der nu lander hos Alibaba,” forklarer Niels Ralund.

”Jeg håber, at andre kan se det urimelige i, at Danmark hjælper en udenlandsk gigant, der virkelig gør livet surt for danske virksomheder. Vi vil i hvert fald endnu en gang opfodre politikerne til at se nærmere på, om det ikke giver mening at sikre fair konkurrence i stedet for kinesiske fordele.”

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik